4 dolog, amit ne hagyj ki Toszkánában
Írta:

4 dolog, amit ne hagyj ki Toszkánában

Kolléganőnk nemrég járt Toszkánában, ezeket a helyeket ajánlja leginkább.

 

1. Arezzo

arezzo1

Bevallom, itthon még úgy voltam vele, hogy ha belefér a négynapos toszkán kiruccanásunkba Arezzo, akkor tök jó, de ha nem, hát nem dőlök a kardomba. Hát, utólag belegondolva elég nagy hiba lett volna kihagyni, ugyanis az egyik leghangulatosabb város, ahol az utóbbi időben jártunk. Ha csak sétálsz egyet a szűk kis utcákon, vagy megpihensz a gyönyörű parkban (Prato), ahonnan meseszép kilátást is élvezhetsz, akkor már nyertél. De felkeresheted Petrarca házát is, vagy ebédelhetsz valamelyik hangulatos kis helyi étteremben. Mi az Il Saracenót választottuk, és nemcsak a személyzet tökéletes angolja fogott meg minket, hanem a szuperfinom minestrone levesük, pizzájuk és helyi vörösboruk is.

 

2. Az igazi toszkán vidék

cosa-vedere-in-valdorcia

Ha olyan toszkán tájat szeretnél látni, amilyet eddig csak a filmekben, akkor a Val D’Orcia vidék felé vegyétek az irányt – ez Pienza környéke, illetve a művészetkedvelő lakóiról ismert Monticchielo városka is ide sorolható. Mi itt álltunk meg egy kávéra és néhány fotóra, és nem csalódtunk, a panoráma valami egészen elképesztő, és a kisváros is szép, hangulatos.

 

3. Siena by night

1
Biztosak voltunk benne, hogy Sienában elképesztő tömeg lesz nappal, ezért csak egy esti sétára ejtettük útba. Ha kevés az időd, vagy szeretnéd esti kivilágításban megnézni az óvárost, többek közt A Quantum csendje című James Bond moziból ismert teret, akkor mindenképp egy késő esti, borozással összekötött sétát ajánlunk.

 

4. San Gimignano

2

 

A középkor Manhattanjeként is ismert városka a család apraja-nagyjának élmény lesz. A történelemrajongóknak persze mindenképp, de a többiek sem maradnak szuper élmények nélkül: a gyerekeknek szó szerint lépésenként vehettek valami finomságot – fagyit, pizzaszeletet, stb. –, beszerezhetitek a képeslapokat, szuveníreket, és naná, hogy akad van egy-két hangulatos kávézó, étterem, na meg pár jó kis divat outlet is. Egy egész napot is el lehet itt tölteni, de ha hozzánk hasonlóan nehezen találtok parkolóhelyet, akkor egy rövid sétával is bejárható a történelmi belváros. A szuvenírvásárlást pedig a városon kívül, egy helyi termelőnél is meg tudjátok oldani, mi a Podere Casanovánál táraztunk be borból, házi narancslekvárból, tésztaszószokból és olívaolajból.

  • 617 2019. október 29 Külföld 2019. október 29.

    Facebook Comments