Magyar cápafotós nyerte a nemzetközi pályázatot
Írta:

Magyar cápafotós nyerte a nemzetközi pályázatot

Mucsi Dávid Mexikóba utazhatott, ahol felejthetetlen élményekben volt része.

 

Hét éve búvárkodik, biológus, és a Fővárosi Állat- és Növénykert cápáival dolgozik az a fiatal srác, Mucsi Dávid, aki nemrég egyedüli magyar indulóként rögtön meg is nyert egy nemzetközi pályázatot: 180 induló közül, szoros versenyben végül az ő cápafotója kapta a legtöbb szavazatot a DivingSpecials pályázatán, és így ő utazhatott Mexikóba, Guadalupe szigetére.

buvar-bouvet-petra-capak-6

A területet a mexikói kormány nagyon komolyan védi, nem is csoda, hiszen a Földön nagyon kevés ehhez hasonló hely van, amit a cápakutatók ideálisnak nevezhetnek – sőt, Guadalupe mindenképp egyedi adottságokkal rendelkezik, ugyanis Mucsi Dávid elmondása szerint itt már 50 méterről látni lehet, ha egy fehér cápa közeledik.

 

A magyar srácot és csapatát hajóval vitték a helyszínre, ahol három napon át ketrecekből fotózhatta a cápákat. A Szeretlek Magyarországnak azt nyilatkozta, hogy életreszóló élmény volt, és a jövőben szeretne visszatérni és ketrec nélkül is merülni a cápák közt.

 

A győztes fotó

Mucsi Dávid különleges helyen lőtte azt a felvételt, amivel ezen a fotópályázaton nyerni tudott. „A képet Dél-Afrikában készítettem, amikor egy merülés során 12 darab, egyenként 2,5 méter körüli cápa vendégei voltunk a Jóreménység foka utáni kék vízben” – mondta a Szeretlek Magyarországnak a magyar fotós.

 

Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu

  • 633 2019. október 30 Belföld 2019. október 30.

    Facebook Comments