Készpénzmentes övezetté válhat a bulinegyed
Írta:

Készpénzmentes övezetté válhat a bulinegyed

 

Meglepő javaslattal álltak elő turisztikai szakemberek.

 

A budapesti bulinegyed sorsa és működése már jó pár éve foglalkoztatja nem csak az ittlakókat, de a város fejlesztéséért felelős szakembereket is. A hatalmas zaj és piszok miatt szinte élhetetlenné vált városrészről tavaly még egy népszavazást is kiírtak, ám az sikertelen lett. A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal március 28-i ülésén viszont újabb érdekes javaslat hangzott el a területtel kapcsolatban: szakemberek egy készpénzmentes övezet kialakítását javasolják a területen. Igaz, ez az ottlakók problémáját nem oldja meg, ám mindenképpen szokatlanul előremutató lépés.

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége egyenesen turisztikai mintaterületté alakítaná a területet, ebbe a koncepcióba pedig tökéletesen beleillene a készpénzmentes fizetési mód a környék szórakozóhelyein és kocsmáiban. A javaslat beterjesztői arra hívták fel a figyelmet, hogy a világon mindenhol minden korábbi becslést meghaladó módon terjed a digitális eszközök használata, és ehhez a turisztikai szolgáltatók kénytelenek lesznek alkalmazkodni. A tizen- és huszonévesek több mint 75 százaléka nem csak tájékozódásra, hanem foglalásokra és vásárlásokra is kizárólag az okostelefonját használja, sőt, elvárja, hogy a szolgáltatóknál, illetve a fogadóhelyeknél ezt meg is tehessék.

Ha tényleg megvalósul ez a terv, pár év múlva talán már a fesztiválokon jól bevált kizárólagosan feltöltőkártyás fizetési módon fizethetünk a bulinegyedben is.

  • 739 2018. április 09 Belföld 2018. április 09.

    Facebook Comments