Adventi koszorúdivat, avagy mit gyújtunk idén télen
Írta:

Adventi koszorúdivat, avagy mit gyújtunk idén télen

Koszorúkörkép Pató Páloknak és későn ébredőknek.

 

Nyakunkon az Advent: most hétvégén már meg kell gyújtanunk az első lila gyertyát a koszorún, ám ha te is az utolsó pillanatra hagytad a koszorú beszerzését, akkor van pár tippünk, hogy milyen alapanyag- és színkombinációkban érdemes gondolkodnod.

A klasszikus soha nem megy ki a divatból. A hagyományos adventi koszorún 3 lila és egy rózsaszín gyertya található, ahol a színeknek vallási szerepük van: a lila a bűnbánatot, a rózsaszín pedig, amit a harmadik vasárnap kell meggyújtani, az örömöt szimbolizálja. Az adventi koszorú hagyományosnak számít már a klasszikus karácsonyi színekben is: arany vagy piros gyertyák és szalagok mind illenek az ünnepkörhöz. A lényeg, hogy az elkészítéséhez is hagyományos alapanyagokat használjunk: tobozt, selyemszalagot, fenyőágat….

6a00d83507d40253ef0134899f5d85970c-800wi

Idén a modern változatok közül azok a legtrendibben, amik látványosak, szinte már giccsesek, és tele vannak figurákkal. A gyertya szinte másodlagos, de rénszarvas, hóember, téli tájkép biztos van rajtuk. De szintén nagyon trendik a karácsonyfadíszekből összeállított koszorúk is, a mi kedvencünk pedig a szárított konyhakert jellegű koszorúk: kerüljön rá a szárított narancs mellett szegfűszeg, fahéjrúd, csillagánizs!

pf-adventskranz-filz-modern-gruen-20161204

Egyelőre azok a koszorúk sem kopnak ki a divatból, amik nem is igazi koszorúk: tégy egy hosszúkás tálba 4 gyertyát, illessz közéjük tobozokat, és kész. Vagy tölts fel befőttesüvegeket apró díszekkel és mindegyikbe állíts egy-egy gyertyát. Vagy olyan megoldást is láttunk már, hogy négy borosüveg van lefestve tetszőleges színre, és a szájukba kell illeszteni egy éppen belevaló gyertyát. A legújabb pedig amit láttunk, a virágokkal díszített koszorú. Itt a gyertyák között különböző vágott vagy művirágok adják a hangulatot, ami nekünk előre kicsit furcsa hatást kelt, de aki nagyon szereti a virágokat, annak jó ötlet lehet.

69beb7351631fe2aa28c44a3789bc181--diy-advent-wreath-tin-cans

  • 1120 2017. november 29 Belföld 2017. november 29.

    Facebook Comments