Kutyaparkolók létesülhetnek országszerte

Kutyaparkolók létesülhetnek országszerte

És ez nem vicc. Viszont halálosan komoly, hiszen a magára hagyott, bolt elé kikötözött kutyusok sok veszélynek ki vannak téve, a kocsiban hagyásról meg inkább ne is beszéljünk.

 

Ha van kutyátok, biztos sokszor merül fel, hogy szívetek szerint vinnétek magatokkal őt is egy-egy esti, vagy szombat délutáni programra, de az egész megfeneklik, amikor rájössz: boltbamenés is lesz a dologban. Vagy fodrász. Vagy bank. Ezekre a helyekre legtöbbször nem engedik be a háziállatokat, így a gazdik fájó szívvel, de otthon hagyják őket.

A magyar kutyaparkolo.hu viszont egy szerintünk zseniális ötlettel állt elő, ami ha elterjed, minden kutyatulaj gondját megoldja. Ez a címben említett kutyaparkoló, ami egy teljesen biztonságos kennel az ebeknek, minden földi jóval, de legalábbis árnyékkal és itatótállal. Volt már hasonló ötlete az Ikeának is Kölnben, ám az a megoldás pusztán egy műfűvel borított dobogó volt, ami rossz szóviccel élve elég fapados volt a magyar startup terveihez képest.

A kutyaparkolo.hu viszont az EB OVO egyesülettel és egy kutyaházakat gyártó céggel együtt alkotta meg a tökéletes átmeneti pihenőhelyet. A kutyaparkoló box egy speciálisan kialakított, kutyabarát anyagokból készült, zárható kennel, ahová még a nagytestű kutyák is kényelmesen beférnek, ahol védve vannak a naptól és az esőtől, meg az emberektől is. Emellett az itatótálka is alapfelszereltség ezekben a miniszállodákban, sőt! A kennelek ultrahangos bolha és kullancsriasztóval lesznek ellátva! Ezekbe a kutyaparkolókba természetesen csak szobatiszta kutyusok kerülhetnek majd, de a tisztítását így is rendszeresen fogják végezni.

 

11880298_10207896765514047_1211940424_n

fotó:doggieparking.com

És hogy mire ez a nagy felhajtás? Ha utána nézünk, kiderül, hogy eddig nem volt valóban jó megoldás a kutyák elhelyezésére. A legrosszabb esetben bánthatják is a magára hagyott állatot, vagy egyszerűen csak gondatlanságból rúgnak bele, lépnek rá szegényre. Kistestű kutyáknál sajnos a lopás is előfordul: a megtalálói díjért elkötik őket a tolvajok. Meg persze az sem elhanyagolható szempont, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, esetleg fél tőlük, és így nem szívesen halad át 3-4 kutya között. Ráadásul – és ezt sokan még a gazdik közül sem tudják – a kutyákat tilos közterületen kikötni (pár kivételtől eltekintve), különben komoly szabálysértési bírsággal büntethetők a tulajdonosok. Ráadásul, ha mindezt figyelmetlenül tesszük meg, esetleg veszélyesnek tűnő környezetben, akkor állatkínzásért akár 2 évet is kaphatunk!

Ezt a visszás helyzetet ismerte fel több nagy élelmiszerlánc is (vagy így szeretnék magukhoz csábítani a kutyagazdákat), akikkel jelenleg is tárgyalások folynak a kutyaparkolók kihelyezéséről. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ki lesz az első, aki felvállalja ezt a fontos ügyet, és mi biztosan az elsők között leszünk, hogy tesztelhessük.

 

  • 1537 2015. október 05 Belföld 2015. október 05.

    Facebook Comments