Felesleges ételek, tárgyak – te mit kezdesz velük?
Írta:

Felesleges ételek, tárgyak – te mit kezdesz velük?

Te is kiteszed az ételt és a megunt tárgyaidat a rászorulóknak?

 

Egy éve költöztem Zuglóba a páromhoz, és már az első héten feltűnt, hogy itt egy számomra addig nem ismert szokást követnek bizonyos házaknál: kiteszik az utcára, a kerítésre, ami nekik már nem kell. Legyen szó ételről, ruhákról, cipőkről, táskákról, az emberek mindent elhelyeznek odakint – a kutyák így nem érik el mondjuk a kajás zacskókat, az arra járóknak viszont szinte le sem kell hajolniuk értük.

 

Szerintem így mindenki jól jár, hiszen a nélkülözőnek hirtelen (és ingyen) lesz, amit esetleg nem tudna megvenni a boltban, a háztartásokból viszont eltűnik, ami már úgyis csak útban van (és úgyis a kukába menne). Így újrahasznosítunk, és/vagy legalább kis lépéseket teszünk az emberiség amúgy totál elképesztő pazarlásának megfékezésére. Mindenki jól jár. Nem?

 

Hát, ezt sem látjuk egyformán. Van olyan szomszédom, aki szerint nem kéne kitennem a megunt cipőimet, ruhákat, játékokat. Kaját meg aztán végképp nem, mert egyrészt nem ingyenkonyha ez, másrészt meg ne szokjanak ide a hajléktalanok. Ez jó környék, maradjon is így.

 

Te mit gondolsz erről? Kirakod az ételt és a megunt holmikat a rászorulóknak, vagy inkább minden a szemétben végzi? Írd meg kommentben!

  • 922 2017. augusztus 29 Belföld 2017. augusztus 29.

    Facebook Comments