Arany Jánost szavalnak a külföldi fesztiválozók
Írta:

Arany Jánost szavalnak a külföldi fesztiválozók

Az eredményt látnod kell!

 

Talán nincsen annál nagyobb szemétség, mint külföldiek elé magyar szöveget tolni, mégis imádjuk minden egyes alkalommal. A magyar nyelv tényleg nehéz – minimum furcsa – és nem hasonlítható sem a germán, sem a szláv, sem az újlatin nyelvekhez. Így aztán bárki nem magyar megkap egy szöveget, hogy olvassa fel, az eredmény ugyanolyan vicces lesz. A Petőfi Live pedig kapott az alkalmon, és a Sziget valószínűleg legviccesebb kultúrvideóját gyártották le.

Szépen kinyomtatták a Családi kört – mivel idén 200 éve, hogy Arany János megszületett, adta magát az ötlet – majd egy kamerával és egy mikrofonnal kifáradtak a fesztiválozók közé, hogy a szöveget a gyanútlan bulizók orra alá tolják. Hát, Arany ilyen vicces még sosem volt! A szöveg fele úgyis érthetetlen, hogy pontosan alá van feliratozva melyik szót kellene hallani, azt viszont egészen jól meg lehet tippelni, hogy ki milyen országból jött, az alapján, ahogy az egyes szavakat próbálja kiejteni.

A videót itt találod, és bár nem ezáltal fogod megtanulni a Családi kört, mégis látnod kell, mert az eredmény könnyfakasztó!

  • 861 2017. augusztus 28 Belföld 2017. augusztus 28.

    Facebook Comments