Ez az íz lett az év fagylaltja
Írta:

Ez az íz lett az év fagylaltja

Meglepő kreációk közt diadalmaskodott ez a fagyi, te megkóstolnád?

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is az év fagyiját kereste, a versenyt május közepén rendezték meg, méghozzá Szegeden, a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltja vett részt, amiket szakmai és közönség zsűri pontozott négy kategóriában.

 

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

 

A győztes szakember a gyenesdiási Bringatanya – Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta lett, aki bazsalikomos málna fagyijával nyűgözött le mindenkit – a finomság pillanatok alatt el is fogyott. Renátát egyébként még három másik kategóriában is kitüntettek, a többi között az övé lett a Kézműves Fagylalt Nívódíj is.

20180516ev-fagyija-2018

A versenyen egyébként elég érdekes kreációk indultak, ezek közül díjat kapott többek közt a kesudió datolyalekvárral fagylalt, illetve a „homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral” ízű édesség is.

 

Emlékszel?

Ha neked is ismerős Somogyi Renáta és a Bringatanya fagylaltműhely, az nem véletlen, mert tavaly is szerepeltek a hírekben: mi is megírtuk, hogy Renáta il mio cioccolato, vagyis „az én csokoládém” nevű kreációja második lett a fagylaltkészítő EB-n, és ez a finomság képviselte hazánkat a világversenyen is.

  • 737 2018. május 29 Belföld 2018. május 29.

    Facebook Comments