365 nap gasztroélmény

365 nap gasztroélmény

Aki 2016-ra fogyókúrát fogadott meg, az nagyon ráfaragott. Az idei ugyanis a gasztroélmények éve.

 

A múltheti Torkos Csütörtök még csak a kezdete volt valaminek, amit mi nagyobb izgalommal vártunk, mint a kisgyerek a karácsonyt. 2016 a „Gasztroélmények Éve” a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával, azaz idén a kulináris élvezetek nem állnak meg a Torkos Csütörtök után sem. 2016-ban 4-5 nagyszabású, országos vagy azon is túlnyúló gasztronómiai esemény is lesz, ami miatt érdemes messzire hajítani a kalóriatáblázatot és nyakig merülni a fine diningban. Minden hónapban más és más ételek, ételcsoportok kerülnek majd terítékre a gasztroélmények bemutatása során, figyelemmel a legújabb globális trendekre, illetve a kárpát-medencei, regionális és kistérségi ízekre és hagyományokra.

12670587_10153737657591558_2073622800337929395_n

Fotó: facebook.com/imadomatorkoscsutortok/

A gasztroélmények évének kitalálásakor a Turizmus Zrt. a szakmai szervezetekkel és szolgáltatókkal is szoros együttműködésben vázolta fel a főbb irányvonalakat, illetve a magyar vidék vonzerejét is népszerűsíteni szeretnék ezzel a tematikus évvel. De ami engem speciel sokkal jobban érdekel, az maga az ötcsillagos ízélmény. A Torkos Csütörtök (amikor is több mint 600 étteremben lehetett féláron enni) ugyanis még csak az előétel volt az idei ízorgiában. A programsorozat következő része egy országos piknik lesz áprilisban, de a Bocuse d’Or szakácsverseny májusi európai döntője is a tematikus év fontos részét képezi. Idén ugyanis Budapest rendezi a világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjét, ahol igazi magyar alapanyagokból kell a versenyzőknek világszínvonalút alkotnia. A húsos versenyfeladat központi témája a magyar gímszarvasborjú: ennek combjából és gerincéből kell valami istenit főznie a versenyzőknek. A halas feladatban pedig dunai kecsegéből és annak kaviárjából készülnek majd a fogások.

  • 622 2016. február 18 Belföld 2016. február 18.

    Facebook Comments