5+1 praktikus tipp otthonod szigetelésére
Írta:

5+1 praktikus tipp otthonod szigetelésére

Hőszigetelés otthon, viszonylag kevés pénzből? Tippjeink segítségével neked is menni fog, így számottevő energiát és pénz is spórolhatsz!

 

1. Szellős helyekre huzatfogó párnák

Akár első lépés is lehetne, hogy mérd fel, mennyire szökik ki a hideg az ajtók, ablakok alatt. Egy nyílászárócsere bizony nem kevés költséggel jár, de olcsóbb és gyorsabb átmeneti megoldásként beszerezhetsz néhány jópofa huzatfogó párnát is. Több helyen vásárolhatsz ilyeneket, de akár készíthetsz házilag is – régi párnahuzatból vagy pamutharisnyából. Ez utóbbinak vágd le a szárait, tömd ki anyagdarabokkal, majd varrd össze a két végét, és készen is van a huzatfogó párnád.

 

2. Szilikoncsíkok a hideg ellen

A nyílászárók szilikoncsíkokkal való szigetelésével is elérhetsz hasonló – vagy talán még energiatakarékosabb – eredményt.

 

3. Fóliázz!

Az ablakokra ragasztott hőszigetelő fólia is segíthet rezsiköltséged csökkentésében, ráadásul nem kell hozzá szakember sem: beszerezheted a nagyobb barkácsáruházakban, és te magad is felragaszthatod otthon.

 

4. Nem most jöttünk a falvédőről

De nem ám! Emlékezz csak vissza a nagyi falvédőire, amiknek télen is jó volt nekidőlni… nos, ezek nemcsak kényelmi célból használhatóak, hanem remekül szigetelnek is, szóval ha nem örökölted meg őket, akkor szerezz be néhányat.

 

5. Szőnyegek, függönyök

A vastag, puha szőnyegek is segíthetnek a szigetelésben, nem mellesleg az egész család imádja ezeket. Függönyből és sötétítőből se a vékonyabbat válaszd, és figyelj, hogy ezek ne lógjanak a radiátor elé. Akkor ugyanis elszökik mögöttük a meleg, és a szoba is hűvösebb marad.

 

+1: Hőtükör fólia

Ha nem hallottál még erről a praktikus találmányról, akkor most jegyezd meg a nevét, hiszen a radiátor mögé ragasztva visszaverik a hőt a falakról (így az a szobában marad), ezáltal segíthetnek néhány ezer forintot spórolni a télen.

  • 1121 2016. november 10 Belföld 2016. november 10.

    Facebook Comments