Két magyar találmányra is szavazhatsz ezen a nemzetközi versenyen
Írta:

Két magyar találmányra is szavazhatsz ezen a nemzetközi versenyen

Te is segíthetsz abban, hogy ezek a magyar találmányok komoly nemzetközi sikert érhessenek el!

 

Két magyar fiatal, Buzogány Anna és Tóth Máté pályázata is bejutott a legjobb 50 közé az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen. Ez a verseny a globális élelmezési problémákra hívja fel a figyelmet, például az elhízás, az alultápláltság, vagy az, mennyi élelmiszert pazarolunk el, illetve arra ösztönzi a feltalálókat, hogy találmányaikkal, ötleteikkel tegyék lehetővé még egészségesebb és finomabb ételek készítését.

 

Az idei nevezők közül 27 ország jelöltje jutott tovább a legjobb 50 közé, köztük a fent említett két magyar pályázó is. Buzogány Anna Eat néven egy dietetikusokkal tervezett applikáció ötletét küldte be, amiben konyhai alapanyagoknak és egyéb élelmiszer-összetevőknek lehetne utánanézni.

 


Tóth Máté Noura néven egy olyan eszköz ötletével nevezett, aminek segítségével étkezés közben a szükséges tápanyagokhoz juthatnánk hozzá. A készülék elemzi a tenyéren lévő izzadságot, méri a vér oxigénszintjét és a pulzust is – ezek alapján határozza meg, milyen tápanyagokra és vitaminokra van szükségünk.

 

 

Szavazni november 16-ig lehet a verseny weboldalán: https://www.electroluxideaslab.com/ . Az első 10 jut tovább a döntőbe, ahol már az Electrolux zsűrije értékeli a pályázatokat, és választ győztest – ez utóbbi kilétére november 28-án derül fény.

  • 1072 2016. november 08 Belföld 2016. november 08.

    Facebook Comments