Elkészült a Fővárosi Állatkert legújabb része: itt a Holnemvolt Vár
Írta:

Elkészült a Fővárosi Állatkert legújabb része: itt a Holnemvolt Vár

Elsősorban a kisgyerekes családok fognak örülni az új részlegnek.

 

 

Évek óta tart az Állatkert bővítése az egykori Vidámpark területén, és most egy újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt. Átadták a Holnemvolt Várat, az Állatkert új játszóparkját. A másfél hektáros Holnemvolt Várban mesés állatok, állatos mesék, játékok és élmények sokasága várja a családokat, elsősorban a 3-10 éves kicsikkel érkezőket. A körhinta mögötti területen kialakított új rész elsősorban a háziállatok bemutatására készült, de olyanok is vannak bőven, akiket a mesékből ismerhetnek a gyerekek.

A Szőrmókosban az alpakákkal, a Karavánszerájnál a kétpúpú tevékkel, a Várkertben kialakított Majorságban különféle háziállatokkal, köztük magyar tarka marhákkal, gyimesi racka juhokkal, mangalica sertésekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A szomszédos Patakatlanban többek között barátságos dámszarvasok laknak, és itt van az új állatsimogató is. A tengerimalacok számára pedig valóságos kis város épült. Az új területen végre jut hely az Állatkert lovas hagyományainak felelevenítésére is: Holnemvolt Vár részeként megnyílt a Nyíhangár fedett lovardája a hozzá kapcsolódó istállóval és szabadtéri karámokkal.

Ami pedig a játékot illeti: a Holnemvolt Vár közepén megnyílt a Hetedhét Palota, egy olyan négyszintes, 2700 négyzetméteres oktató- és játszóház, melynek játékai és élményei ismerős állatmesék (Vuk, Mekk Elek, a Nagy Hohoho horgász, Pom Pom meséi, Süsü, a sárkány, Doktor Bubó) köré szerveződnek, sőt, Csukás István még egy teljesen új mesét is írt Brekk berek címmel.

Ezen kívül a Macskaköves udvarban működő kézműves műhelyekben a gyerekek kipróbálhatják ügyességüket is, valamint a forgó hordóban az egyensúlyérzéküket is. Az Állatkert megőrizte a 100 évvel ezelőtti Vurstli hangulatát is. Nem csak a gyönyörű körhintát újították fel, hanem az eredeti céllövöldét is, valamint újra működik az egykori Angolparkban működő kisvonat is.

Az új terület természetesen látogatható az Állatkerti belépőjeggyel, de külön jegy is váltható csak a Holnemvolt Várba, ami 1000 forintba kerül.

  • 797 2018. május 28 Belföld 2018. május 28.

    Facebook Comments