Ezért lesz zárva hamarosan a Keleti pályaudvar
Írta:

Ezért lesz zárva hamarosan a Keleti pályaudvar

Két hétre zárják be az egyik legnagyobb fővárosi pályaudvart, a vonatforgalmat addig más állomásokra helyezik át.

 

Ha gyakran vonatozol, és a Keleti pályaudvarról szoktál indulni (illetve oda érkezel), akkor fontos infó számodra is, hogy május 13-26 közt zárva lesz az egyik legnagyobb pesti pályaudvar.

 

Karbantartás miatt kell egy kis időre bezárni a Keletit, mert hogy a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és a peronokon olyan munkákat végeznek majd, amelyeket csak a vonatforgalom szünetelése esetén lehet. Sokan azt remélik, hogy így kevesebb lesz a sebességkorlátozás, és csökken a hibák és műszaki üzemzavarok aránya.

 

Ezen kívül szemmel látható épülésnek-szépülésnek is örülhetünk a Keletinél: új utastájékoztató LED-kijelzőfalat helyeznek ki a csarnokba, újraaszfaltozzák a peronokat, és végre lebontják a régi, már nem használt büféket, pavilonokat. Emellett új padok és kukák kerülnek ki, megújulnak az utastájékoztató piktogramok, megszépülnek a régi falak, és a főbejárat környékére, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületekre virágokat is ültetnek majd.

 

Mi a magunk részéről örülünk, hogy erre a karbantartásra, felújításra végre sor kerül, és reméljük, hogy az erre szánt – vélhetően elég jelentős – összeg nem lesz kidobott pénz, vagyis hogy az utazók vigyáznak majd a megújuló Keletire. 

 

Forrás: WeLoveBudapest

  • 657 2019. május 01 Belföld 2019. május 01.

    Facebook Comments