Néhány év múlva több helyen is sétálgathatunk a Duna pesti oldalán?
Írta:

Néhány év múlva több helyen is sétálgathatunk a Duna pesti oldalán?

Ha eddig te is kifogásoltad, hogy alig van néhány olyan hely Budapesten, ahol élvezhetnéd a Duna-parti sétákat, akkor van egy jó hírünk: néhány éven belül változhat a helyzet.

Budapesten a Duna nemcsak gyönyörű, hanem sokszor csábít minket folyóparti sétákra is, főleg meleg nyári éjszakákon. Ám a Korzót kivéve szinte nincs erre lehetőség a belvárosban, hiszen a folyó mellett forgalmas utak futnak. Az Urbanista közelmúltbeli cikke szerint viszont 2-3 éven belül ez a helyzet megváltozhat: akár 6 és fél kilométer hosszan kiépülhet egy, a gyalogosok és kerékpárosok számára is látogatható, kellemes part menti sétány.

 

Ez több szakaszban valósulhat meg. Először is, a Szabadság híd és a Kossuth tér közt a forgalom mérsékléséről már döntött a fővárosi közgyűlés, és nemsokára a tervpályázatot is kiírják. Ezen a szakaszon megmaradna a kétirányú autóforgalom az alsó rakparton, de sebességkorlátozást vezetnének be, és az itt áthaladó autók számának csökkenését tervezik.

 

„Eltűnnének a szalagkorlátok, egy szintbe kerülne az úttest a sétánnyal, bővítenék a zöldfelületeket, és kerékpárutat is kialakítanának. A pontos részletek egyelőre homályosak, ezek csak akkor derülnek ki, ha majd a tervpályázatokat értékelik. Az Urbanista szerint ugyanakkor ezek az elképzelések megvalósíthatók, lehetséges mindennek “helyet csinálni” a rakpart ezen szakaszán” – írják, de ez nem mindenki szerint nyugtatja meg a dugókra eddig is panaszkodó autósokat.

 

  • 1286 2015. július 11 Belföld 2015. július 11.

    Facebook Comments