Ott lesz Rióban a legsportszerűbb magyar sportoló
Írta:

Ott lesz Rióban a legsportszerűbb magyar sportoló

Fair play-díjra javasolták tettéért, de erre végül nem volt szükség, Sárosi Laura alanyi jogon jutott ki az olimpiára.

 

Sokan a legsportszerűbb magyar versenyzőnek tartják a tollaslabdázó Sárosi Laurát, és nemcsak itthon, hanem külföldön is. A sportoló ugyanis néhány hete, egy fontos meccs második körében a negyedik kiemelt Karin Schnaaseával játszott, akinek már a mérkőzés elején tönkrement a cipője.

 

Nem vitt magával másikat, és ha elhagyta volna a pályát, hogy máshonnan szerezzen, akkor automatikusan magyar ellenfele nyert volna. Ezért egy ideig úgy tűnt, hogy fel kell adnia, így ezt a meccset Sárosi Laura nyerte volna. Ő viszont csak játékkal akarta megszerezni a győzelmet, ezzel is életben tartani kvalifikációs reményeit, így hát meglepő dolgot tett: felajánlotta saját tartalékcipőjét, amiben a német végül legyőzte őt.

 

A magyar lány önzetlensége és sportszerűsége idehaza és az egész világon megérintette a sportrajongók szívét. Németországban például összefogtak az emberek, és fair play-díjra javasolták: el akarták érni, hogy a magyar tollaslabdázó szabadkártyát kapjon Rióra. Erre végül nem volt szükség, Sárosi Laura alanyi jogon jutott ki az olimpiára.

 

„Arra keltem, hogy hívott a szövetség elnöke, s mondta, hogy kijutottam a pontok alapján az olimpiára” – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Sárosi Laurát. „Nagyon örültem, mert az Európa-bajnokságon a német lány elleni meccs után el voltam keseredve a vereség miatt. Úgy éreztem, hogy ha jobban koncentrálok, akkor kijuthattam volna. El voltam kenődve, reménykedtem azért a kvótában, sokan biztattak, de én nem voltam benne biztos”.

 

Sárosi hozzátette, a kijutással megváltozik a nyári programja, hiszen innentől minden Rióról szól majd: Portugáliába utazik edzőtáborba, a többi kijutott játékossal, és versenyeken is részt kell vennie, hogy ne essen ki a versenyrutinból. „A US Openen és egy kanadai nemzetközi versenyen indulok majd minden bizonnyal” – tette hozzá Sárosi Laura.

 

A sportolónő olimpiai kvótája azért is bravúr, mert magyar tollaslabdázó húsz éve szerepelt utoljára a nyári játékokon, akkor Ódor Andrea személyében.

 

  • 1502 2016. május 25 Belföld 2016. május 25.

    Facebook Comments