Asztrofizika ovisoknak – Könyvajánló
Írta:

Asztrofizika ovisoknak – Könyvajánló

Igen, ez pont az, aminek tűnik.

 

A Kis Herceg rókája immár nem csak romantikus történeteket mesél a csillagjáról, hanem annak molekuláris szerkezetébe is beavatja a gyerekeket. Röviden így mutathatnánk be az  asztrofizikáról szóló új könyvet, ami a létező legfiatalabb korosztályhoz, az ovis gyerekekhez vinné el a tudományt. A tendencia egyértelmű: az Agymenők című sorozat óta egyre menőbb okosnak, kockának, tudósnak, és minden hasonlónak lenni, és ha eddig csak a mainstream kultúrába szivárgott volna be a magasfizika, akkor most egy egészen új rétegnek is megnyílik.

Egy magyar srác, Farkas Róbert ugyanis gyermekeknek írt képes könyvet az asztrofizikáról. Bizony. A színes és gazdagon illusztrált könyv a 3-5 éves korosztálynak mesél mindarról  a nagyon komoly tudományról, amit sokszor még mi sem értünk. A három kötetesre tervezett sorozatban szóba kerül a Nagy bumm elmélet, a fekete lyukak, a kvantumfizika és a húrelmélet is. Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy ezek micsodák.

Mi sem, de az a jó ebben a könyvben, hogy mivel kicsiknek szól, az ő nyelvükre egyszerűsíti ezeket az érthetetlenül bonyolultnak tűnő elméleteket. A három könyvecske egyenként 10 oldal és a mindennapi tapasztalataink alapján mutatja be ezeket a témákat, mintegy kedvcsinálóként. A könyvre egyelőre indiegogo-n gyűjti a pénzt az írója, és reméljük, hogy összegyűlik a sorozathoz szükséges összeg, mert nekünk is jól jönne egy példány belőle…

  • 1303 2016. november 22 Belföld 2016. november 22.

    Facebook Comments