Magyar tervező álmodta meg a jövő autóját?
Írta:

Magyar tervező álmodta meg a jövő autóját?

Bocsi Attila volt a főtervezője a Nucleus nevű új „szuperautónak”, amit nemrég a torinói Nemzeti Autómúzeumban állítottak ki.

 

Szerinted milyen a jövő autója? Sokak szerint épp olyan lesz majd, mint a Nucleus nevű új szuperautó, amit egy magyar tervező, Bocsi Attila álmodott meg. A szakember az Icona nevű cég főtervezője, 25 éve dolgozik járműtervezőként, és számos országban, számos vállalatnál dolgozott már.

 

A Nucleus egy nemzetközi tervezés gyümölcse, és több tervrajz ötvözetéből készült el. A járgányt tavaly mutatták be, és be is került a 2018-as „A jövő 10 legjobb konceptautója” közé – írja a Szeretlekmagyarorszag.hu.

 

„A Nucleus névre keresztelt tanulmányautó az önvezetés 5. szintjén áll, ami azt jelenti, hogy nincs se kormánya, se műszerfala, valamint természetesen magát vezeti. Képes arra, hogy kivigye az utasokat a repülőtérre, felvegye a gyereket az iskolánál, de akár a nagyszülőket is elviszi bevásárolni vagy orvoshoz” – teszik hozzá.

 

A hatszemélyes autót vezetni tehát nem kell, inkább élvezni a luxusnappalit vagy limuzinbelsőt idéző belső tér hangulatát. Az utasok akár egymással szemben is ülhetnek, beszélgethetnek, vagy a képernyőket, laptop-csatlakozásokat kihasználva üthetik el az időt. A kocsi 700 kilométert tud megtenni az akkumulátoraival, 500 kilométert pedig a hatótáv-növelő hidrogénmotorjával.

 

Mi a magunk részéről nem bánnánk, ha néhány év múlva ilyen autókkal furikázhatnánk. A Nucleust akár már holnap kipróbálnánk!

 

Addig is, ha Torinóban jársz, ugorj be a Nemzeti Autómúzeumba, és nézd meg – mi biztosak vagyunk benne, hogy felejthetetlen élmény!

Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu

 

  • 1017 2019. október 17 Belföld, Tech/tudomány 2019. október 17.

    Facebook Comments