5 tipp a makulátlan fürdőszobáért
Írta:

5 tipp a makulátlan fürdőszobáért

Így érhetsz el látványos különbséget pár apró dologgal.

 

 

A fürdőszoba mindig kényes pontja a lakásnak, hiszen könnyen koszolódik, és nagyon meglátszik rajta a piszok. Most mutatunk pár olyan apró trükköt, ami segít megőrizni a makulátlan összképet.

 

1. Ne legyenek elöl, csak a legszükségesebbek! Rendetlen, összevissza benyomást kelt, ha minden hajlakk és krém elöl van, megül rajtuk a vízkő és a por, ne adj isten a penész. Tarts mindent a fürdőszoba szekrényben, a neki dedikált helyen, így takarítani is sokkal egyszerűbb lesz. A rendnek köszönhetőn pedig sokkal elegánsabb lesz a fürdő.

 

2. A mosdókagyló mindig legyen makulátlanul tiszta. A mosdókagyló a legelső, ami mindenkinek a szemébe ötlik, és mivel ezt használjuk leggyakrabban, ez koszolódik leginkább. Nem kell azonban nagy takarításra gondolni, de pár naponta áttörölheted tisztítókendővel, ami leszedi a vízkőkezdeményeket, a fogkrém maradványokat és a koszt is.

 

3.Használj ecetet! Megértjük, hogy nincs kedved minden héten agresszív bolti vegyszerekkel sikálni a fürdőt és szagolni a gőzüket. Ehelyett egészen nyugodtan használj konyhai ecetet gyakorlatilag minden fürdőszobai felületre: a csempe és a szaniterek is ragyogni fognak, te pedig szívesebben fogod tisztítani őket.

 

4. Legyen száraz és tiszta a törölköző. Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor hideg és nyirkos anyagba kell törölnünk a kezünket! Illetve talán egy valami: ha már ránézésre sem teljesen tiszta. Éppen ezért fontos, hogy a kéztörlőket, törölközőket gyakran cseréljük, ha pedig jobban vizesek lesznek, tegyük a törölközőszárítóra vagy a fűtőtestre egy negyed órára, hogy hamarabb száradjon. Így azt is elkerülhetjük, hogy bebüdösödjenek, ami az egész fürdőszoba szagát el tudja rontani.

 

5. Ha már szagok és pára: szerezzünk be bio szagtalanító és párátlanító eszközt, ami segít, hogy a fürdő mindig optimális legyen. A Hiilibag szabályozza a levegő páratartalmát, így csökkenti a penész kialakulásának esélyét, ráadásul elnyeli a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat és kiszűri a baktériumokat is.

 

  • 649 2019. október 18 Életmód 2019. október 18.

    Facebook Comments