Így lesz környezetbarát és egészségre ártalmatlan a nagytakarítás
Írta:

Így lesz környezetbarát és egészségre ártalmatlan a nagytakarítás

Minél kevesebb vegyszert használsz, annál többet tehetsz a környezetedért, de a Hiilibag csapata tud pár további hasznos tippet, hogy a tavaszi nagytakarítás még „zöldebb” legyen.

 

1, Keress környezettudatosabb alternatívákat!

QOM-Cleaning-Lemon

A hagyományos tisztítószerek nagyon ártalmasak lehetnek. Sokféle természetes, a konyhában is megtalálható alternatívát tudunk a lakás takarítására ajánlani. Ilyen a szódabikarbóna (általános tisztítószer), az ecet (fertőtlenítő, vízkőoldó), a citromlé és a teafaolaj. Ha nem szeretnéd ezeket kipróbálni, akkor is vannak a boltokban a megszokott vegyszereknél jóval környezetbarátabb tisztítószerek.

 

2, Felejtsd el az antibakteriális tisztítószereket!

A tudósok szerint az antibakteriális szappanok és tisztítószerek nem tisztítanak jobban, mint a hagyományos verziók, ellenben hozzájárulhatnak rezisztens baktériumok kialakulásához. Ezeket azok a kórokozók hozhatják létre, amelyek túlélik a nagytakarítást.

 

3, A mérgező tisztítószereket ne dobd a szemétbe!

Azt javasoljuk, hogy add le olyan helyen, ahol kifejezetten ezeket a mérgező hulladékokat gyűjtik. Ugyanis ha lehúzod a vécén, vagy a kukába dobod, azzal nem teszel jobbat a környezetünkkel, mintha nap mint nap használnád ezeket a szereket.

 

+1 tipp: óvd a tüdődet!

Képernyőfotó 2018-08-03 - 9.56.34
Sokan nem is gondolnánk, de nagytakarításkor számos mérgező anyag kerül a levegőbe. Az egyik legnagyobb veszélyforrást a spray formátumú tisztítószerek jelentik: aki ezeket tartósan belélegzi, annak károsodhat a tüdeje. Ezért ezeknek a szereknek a használatát kerüld, ha csak lehet, szellőztess takarítás után és használj Hiilibaget, hogy a takarítószerek szaga helyett friss levegőt szívhass!

  • 791 2018. augusztus 03 Életmód 2018. augusztus 03.

    Facebook Comments