Mindenmentes házi arckrém a téli szezonra
Írta:

Mindenmentes házi arckrém a téli szezonra

Így ápold az arcod télen, ha a bolti termékeket nem viseli el a bőröd.

 

 

 

 

Ebben a téli időszakban különösen fontos az arcbőrünk (és persze úgy általában a bőrünk) ápolása, hidratálása. Ám mi van akkor, ha nincs meg a megfelelő termék? Sokan járunk abban a cipőben, hogy egyszerűen nem találjuk a megfelelő krémet, mert vagy túl sok mesterséges anyag van benne, vagy túl zsíros, vagy nem hidratál eléggé. Különösen nehéz a dolog, ha több problémára keresünk megoldást egyszerre. Ránctalanító hidratálót, ami nem hozza elő a pattanásokat, például lehetetlen kapni. Na de mit csinál ilyenkor az egyszeri magyar nő? Elkészíti magának, amit a szépségipar nem tudott. Hosszas internetes keresgélés, és pár kudarcos próbálkozás után sikerült előállítani azt az arckrémet, amit a bőröm és én egyformán szeretünk.

 

A hozzávalók: 2 evőkanál jojobaolaj, 2 evőkanál sárgabarackmag olaj, 2 evőkanál méhviasz, 1 evőkanál sheavaj, 70 ml palackozott ásványvíz, a ráncok ellen 2 E-vitamin-kapszula és 1 evőkanál szőlőmagolaj, pattanások és zsíros bőr ellen 1 teáskanál almaecet és pár csepp teafaolaj. Az olajakat, shea vajat és a méhviaszt egy kisebb lábosban melegítsük folyósra, majd adjuk hozzá a kívánt összetevőket. Igen alaposan keverjük össze, hogy az eredmény homogén legyen, majd öntsük ki korábbi arckrémek tiszta, sterilizált tégelyeibe. Fontos azonban, hogy a bolti termékekkel ellentétben ez a házi krém csupán 6 hétig áll el, így ha nem vagy biztos benne, hogy el fog-e fogyni, inkább felezd le a mennyiségeket!

 

Ez a házi recept azért is isteni, mert egy apró változtatással mindenki pontosan olyan arckémet készíthet, amire a bőre vágyik. Ha túl nehéznek érzed, hagyd ki a shea vajat, vagy cseréld búzacsíra olajra. Ha egyenletesebb, és pattanástalan arcbőrt szeretnél, tégy hozzá egy evőkanál citromlevet, érzékeny bőrre keverj bele aloe verát, rugalmasabb bőrért szintén a búzacsíra olaj a megoldás. Mivel mindeninek a saját bőréhez kell kitapasztalni a tökéletes megoldást, azt javasoljuk, az első kísérleti verzióknál fele, negyed ennyi alapanyaggal dolgozz. Így még akkor is a drága bolti bio kencék töredékéért lesz tökéletes krémed, ha az első pár variáció nem válik be és tovább kísérletezel. A bőröd hálás lesz érte!

  • 1561 2019. január 28 Életmód 2019. január 28.

    Facebook Comments