Mi ez a Queen-mánia?
Írta:

Mi ez a Queen-mánia?

Évek, évtizedek óta nem tapasztalt Queen-lázban ég a világ. Téged is „megfertőzött”? Akkor nincs más hátra, koncertre kell menni – Freddie Mercury-t mondjuk már sajnos nem hallhatod élőben, de mondunk mindjárt egy remek alternatívát.

 

Talán nem túlzok nagyot, ha azt mondom: 30 éve nem volt ekkora Queen-őrület a világban, mint most. Tízen- és huszonévesek fedezik fel maguknak a We Are The Championst, a Killer Queent, a Love of my Life-ot, vagy mondjuk a Bohemian Rhapsody. Ami egyébként a tavaly bemutatott „Queen film” címe is – a moziban nyújtott alakításáért Rami Malek Golden Globe-díjat kapott, a filmet pedig azóta öt (!) Oscar-díjra is jelölték.

 

Kétségkívül ez a produkció is hozzájárul ahhoz, hogy Freddie Mercury-ék leghíresebb dalait hallgassák most idősek és fiatalok szerte a világon, de persze az sem mellékes, hogy ezek a számok alapvetően elképesztően jók.

 

Nem könnyű viszont ezeket élőben eljátszani – kihívást jelentenek azoknak a tribute zenekaroknak, amelyek azt tűzik ki célul, hogy a Queen legnagyobb slágereit, illetve kevésbé ismert dalait játsszák.

 

Magyarországon az egyik legismertebb Queen tribute a 2017-ben alakult Crazy Little Queen, akik legközelebb épp Budapesten állnak színpadra. Tehát ha Queent akarsz élőben hallgatni, és nem tudod kivárni, míg a legendás zenekar Adam Lamberttel legközelebb a környékünkön koncertezik, akkor február 7-én vedd az irányt a BackStage Pub felé, ahol 20 és 23 óra közt egész biztosan felcsendülnek majd azok a dalok, amelyeket minden Queen-mániás betéve tud.

 

Facebook-esemény:

https://port.hu/esemeny/zene/crazy-little-queen/event-5559714

  • 792 2019. január 27 Belföld 2019. január 27.

    Facebook Comments