Így csekkolhatod, tényleg tiszta-e a söröspoharad
Írta:

Így csekkolhatod, tényleg tiszta-e a söröspoharad

Ellenőrizd egy pillanat alatt, hogy koszos-e a poharad vagy korsód!

 

Ha te is gyakran találkozol a városban a haverokkal, és ezeken a találkozókon egy-egy sör is lecsúszik, akkor szerintünk neked sem mindegy, hogy az italodat tartalmazó pohár vagy korsó mennyire tiszta. Vagy épp mennyire koszos. Eddig azt hittük, szabad szemmel valószínűleg úgysem tudnánk ezt megállapítani, de most a Takeout felhívta a figyelmünket egy „csodamódszerre”.

 

Az egyébként igen egyszerű módszer lényege a bubikban rejlik. Normális esetben (mármint normális alatt most nyilván a tiszta poharat értjük) a buborékoknak felfelé kellene igyekezniük, ám ha azok kisebb-nagyobb csoportokban a korsók alján vagy közepe táján akarnak maradni, az szennyeződést jelez. Ha ugyanis a bubik találtak maguknak egy aprócska foltot vagy szennyeződést a korsó falán, ahhoz nagyon fognak ragaszkodni.

 

Hogy a pohárba vagy korsóba hogyan s miért kerül szennyeződés? Nem feltétlenül a pultosok hibájából. Mert hát lehet, hogy valami kis koszfoszlány túlélte a mosogatógépet, de az is, hogy amikor a poharakat egymásba rakták, senki sem vette észre, hogy az egyiknek az aljára tapadt valami – ez pedig könnyen átvándorolhat a másik pohár belsejébe, ha felületeik érintkeznek.

  • 751 2018. március 01 Életmód 2018. március 01.

    Facebook Comments