Ezt az 5 láthatatlan dolgot tedd meg, ha kiadnád a lakásod
Írta:

Ezt az 5 láthatatlan dolgot tedd meg, ha kiadnád a lakásod

Bár észrevenni senki nem fogja, mégis nagyon sokat számít majd.

 

 

Ha lakáskiadáson töröd a fejed, most az egyetemi év kezdete előtt nem lesz nehéz dolgod, ám ha inkább egy jobban fizető réteget céloznál meg, akkor nem árt pár trükköt bevetni. Ha erre az 5 dologra odafigyelsz, a lakásodat nem csak seperc alatt ki tudod majd adni, de még akár többet is kérhetsz érte, hála a rendezett, stílusos, tiszta összhatásnak.

 

  1. Takaríts ki. Valószínűleg ez mindenkinek egyértelmű, de azért leírjuk: a por az asztalon és a kosz a földön bizony jócskán levon a lakás értékéből, még akkor is, ha ezeket a majdani bérlő könnyen feltakaríthatja. Igénytelenséget sugall, ami mellett furcsának tűnik, ha mondjuk 180 ezret akarsz elkérni albérleti díj gyanánt.
  2. Figyelj a fényekre, próbáld olyan idősávban megmutatni a lakást, amikor kellemesen világos, de azért nem is tűz be a legkegyetlenebbül a nap. Sokkal barátságosabbnak tűnik egy otthon a napfényben, mintha félhomályban, vagy lámpánál fogadnád a majdani lakókat.
  3. Helyezz el pár apró díszt a lakásban. Ezek természetesen láthatóak, de valószínűleg nem fogják egyenként felkelteni a lakásnézőbe érkezett vendég figyelmét, csak az összhatáson javítanak. Elég egy művirágcsokor a sarokba, vagy egy kép a falra, máris otthonosabbnak tűnik majd a hely.
  4. Vigyázz a rossz szagokkal. Ha új albérlőt keresel, akkor valószínűleg most épp senki nem lakik a lakásban, így viszont könnyen megállhat a levegő. Érkezz a vendég előtt egy negyed órával, hogy legyen időd kiszellőztetni, a rossz szagok megtelepedése ellen pedig helyezz el pár Hiilibaget, ami távollétedben is folyamatosan kiszűri a levegőből a kellemetlen szagokat, és a penészedést is megelőzi.
  5. Egyszerre csak egy érdeklődővel foglalkozz. Mostanában divat lett tömbösítve fogadni az érdeklődőket, ám ez a futószalag érzés nem kelt jó benyomást. Teljesen más összképet mutat egy lakás, ha egyszerre 2-3 érdeklődő pár is ott van, és így nem is tudsz személyre szabottan beszélgetni senkivel, ami mindkettőtök számára hátrányos lehet.

 

Mint láthatod, ezeknek a betartása semmibe sem kerül, mégis olyan benyomást kelt majd általuk a lakásod, ahova szívesen költözne be bárki.

  • 524 2019. augusztus 09 Életmód 2019. augusztus 09.

    Facebook Comments