3 dolog, amit mindenképp szerezz be őszre
Írta:

3 dolog, amit mindenképp szerezz be őszre

Bár a legtöbben igyekszünk az utolsó pillanatig kiélvezni a nyarat, lassan nem árt felkészíteni magunkat és otthonunkat is arra, hogy bizony jön az ősz – ebben segítünk most egy kicsit.

 

1. Textíliák – Nem kell az egész lakást átrendezned ahhoz, hogy kicsit ráerősíts az őszi hangulatra – elég, ha a könnyed nyári textíliákat és tengerpartos, pálmafás mintákat felváltják a kicsit vastagabb, nehezebb anyagok, és az őszi minták. Jöhetnek például a színes faleveles, vagy az őszi levelek színeiben pompázó díszpárnák, a vastagabb szövésű abroszok és ágytakarók, a teraszra pedig kipakolhatod végre az esti kuckózáshoz lassan elengedhetetlen pokrócokat.

 

2. Édes apróságok – Jön a forrócsoki, a forralt bor, a sütőtök-krémleves és a finomabbnál finomabb teák szezonja, mikor szerezz be néhány szuper, új bögrét, ha nem most? De persze, gyúrhatsz még a dekorban is az őszre: jöhet bármi, a szépséges mécsestartóktól az őszi színekben pompázó képekig, festményekig. A lényeg, hogy ne vidd túlzásba, és hogy minél egyszerűbben tudd majd cserélni, ha Halloweenre vagy télire új dekorációt tennél fel.

 

3. Az otthon levegője – Talán most még nehezen képzeled el, de mostantól egyre kevesebbet fogunk tudni szellőztetni. Azzal viszont te is tisztában vagy, hogy nem mindig csak sütemény- és csokiillat terjeng még a legjobban gondozott kis lakásban sem – a levegő minősége pedig hatással lehet közérzetedre és egészségedre is.

 

Mi lehet a megoldás? Mondjuk egy olyan természetes kis „csodaszer”, mint például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött zsákocska, ami segíthet a kellemetlen szagok semlegesítésében, sőt, mivel szabályozza a levegő páratartalmát, még a penészedés ellen is hatékony segítőtársad lehet. Nem mellesleg baba-, állat- és környezetbarát, és egy csomagot évekig használhatsz. Jól hangzik? További infókat itt találsz: https://www.hiilibag.hu/ .

  • 494 2020. szeptember 11 Életmód 2020. szeptember 11.

    Facebook Comments