Karácsonyi kalauz: így tervezd meg a következő időszakot, hogy elkerüljön a kapkodás
Írta:

Karácsonyi kalauz: így tervezd meg a következő időszakot, hogy elkerüljön a kapkodás

Mutatjuk, minek mikor kell nekiállni, hogy idén ne legyen stresszes ez az időszak.

A karácsony bár a szeretet ünnepe, mégis az év legstresszesebb időszaka, amikor tucatjával kapnak idegrohamot az emberek. Ezért aztán a várakozás mellett jó adag gyomorgörcs is kapcsolódik ehhez az időszakhoz, ám most összegyűjtöttük a szakértők tippjeit a nyugodt karácsonyhoz. Ha jót akarsz magadnak, így osztd be a hátralévő nem egészen 3 hetet:

3 héttel karácsony előtt: Ez még a tervezés ideje. Ülj le és szedd listába, hogy karácsonyig mi mindent szeretnél elvégezni a lakásban. Az olyan evidens dolgokat is írd fel, mint hogy porszívózás, bevásárlás és sütés, hogy pontosan lásd a feladatlista súlyát. Szintén kezd el egyeztetni a családdal, hogy ki hogy képzeli az ünnepet. Melyik nap látogatjátok vidéken a nagynénit is mikor jön Béla bácsi átadni a tavalyi szaloncukrot? Bevásárlólistát is dobj össze: az is legyen meg, hogy mi kell a konyára, és az is, hogy ki mit kap majd ajándékba! Sőt, az egyetlen dolog, aminek a megvalósításán aktívan kell már dolgozni, azok pont a karácsonyi ajándékok. A következő pár hétben nagy újdonság már nem várható az ajándékok piacán, csak egyre növekvő tömeg. Ess túl rajta, mielőtt csurig telnek a plázák!

2 héttel karácsony előtt: Ha valami ajándékot még nem tudtál beszerezni azt vedd meg, rendeld meg MOST! De komolyan. Kevés annál gyötrelmesebb érzés van, mintha december 23 szombaton teljes pánikban tülekszel a játékboltban. Ezen a héten már el kell kezdeni a karácsonyi nagytakarítást is. Csináld meg az olyan ritkábban végzett feladatokat, mint a szekrények tetejének leporolása, mosd ki a függönyöket, és dobálj ki mindent, ami az évben felgyűlt, de a fa mellett nem szeretnéd látni. Ezen a héten már bizony nézegetheted a karácsonyfákat is.

Karácsony hetében jó esetben már csak az utolsó simítások, a terv utolsó részleteinek megvalósítása marad. A hét első felében nézd meg az égősort, hogyha esetleg kiégett vagy tönkrement, legyen időd újat beszerezni. Nézd ki és vedd meg a fát. Hét közepén ess túl a nagymosáson, hogy az ünnepig megszáradjon és el lehessen tenni. Ezen a héten fejezd be a takarítást, és 23-án süsd meg a mézeskalácsot. 24-ére már semmilyen extra feladatot ne hagyj: ez a nap a fenyőfadíszítésé és az ünnepi ebédé!

  • 812 2017. december 05 Életmód 2017. december 05.

    Facebook Comments