Ne okozzon gondot a csizma: tippek lábszag ellen
Írta:

Ne okozzon gondot a csizma: tippek lábszag ellen

Kellemetlen téma, de van pár hasznos tippünk.

 

Időnként az ember hajlamos azt gondolni, hogy kellemetlen testszaga csak az ápolatlan, nem elég tiszta embereknek van. Aztán jön a nyár, ahol csatakosra izzadva érünk be reggel a munkába, vagy éppen a tél, amikor belefő a lábunk a cipőbe, és felül kell bírálni ezt a nézőpontot.

 

A tél nem feltétlenül rossz időszak lábunk számára, hiszen a csupasz lábujjainkat nem kell félteni, de azért hátulütője is van ennek az időszaknak. A vastag, zárt cipőben bizony nem mindig rózsaillatú az ember lába. Ez még a legjobbakkal is megesik, hiszen a lábszagot az okozza, hogy a vastag, nem jól szellőző cipőbe beleizzad a láb, ez pedig tökéletes táptalaj a különböző baktériumoknak. Na de mit tehetünk, hogy elkerüljük ezt a kellemetlenséget? Mutatjuk:

 

1. Válassz megfelelő cipőt! Ez a kulcsa mindennek, hiszen egy jó minőségű cipő, ami elvezeti a nedvességet, és valamennyi szellőzést is biztosít, már fél siker. Sajnos ilyen cipőért mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, a Kínában gyártott egy szezonos divatcsizmák nem ilyenek.

 

2. Hordj tiszta pamut zoknit! A cipő mellett a zokni a másik kulcs: míg a műszálas, műanyag zokniba csak még jobban beleizzad a láb, egy rendes pamut zokni felszívja a nedvességet.

 

3. Szellőztesd a cipődet és a lábadat is. Azzal is sokat tehetsz a lábszag ellen, ha otthon nem zárod be rögtön egy papucsba a lábad, amint kivetted az utcai cipőből. Legyél csak zokniban otthon, így jobban szellőzik a láb. A cipőnél pedig azt a szabályt tartsd szem előtt, hogy annyi szüksége van szellőzésre, amennyit a lábadon volt.

 

4. Használj lábfrissítő sprét. Ezek a hasznos termékek szuperül megszüntetik a lábszagot, hiszen amellett, hogy illatosítanak és felfrissítik a fáradt lábat, kinyírják a baktériumokat, így a lábszag okát szüntetik meg.

 

5. A cipők szagtalanítására használj Hiilibag-et: ez a bambusz szénnel töltött légszűrő párna nem csak a kellemetlen szagokat köti meg, de a felesleges nedvességet is, így a cipőd megszabadul minden kellemetlen velejárójától. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy 1-1 ilyen pici szagtalanítót teszel a cipőkbe, és élvezed a friss üde lábbeliket. Ha érdekelnek a részletek, itt megtalálod.

  • 621 2020. február 07 Életmód 2020. február 07.

    Facebook Comments