Adatvédelmi újítások a Google-től
Írta:

Adatvédelmi újítások a Google-től

A YouTube, a Google Maps és a Google Assistant használata során jelennek meg hamarosan.

 

Október elején három új kontrollopcióról számolt be a Google, amelyek mindnyájunknak hasznosak lehetnek. Ugyanis ezek még inkább segíthetnek abban, hogy még inkább tudjuk ellenőrizni, kezelni a Google-nek szolgáltatott adatainkat.

 

Az egyik ilyen adatvédelmi újdonság az előzmények törlésének lehetősége a YouTube-on is – automatikus vagy kézi törlést lehet majd beállítani. A Google térképnél is lesz változás: inkognitó módban is lehet használni hamarosan. Ezúton „nem mentődnek el helykereséseik, így nem épülnek be google-ös fiókuk személyes profiljába, nem jelentkeznek később ezekkel összefüggésben személyre szabott tartalmak. Ez a funkció várhatóan még októberben megérkezik az Androidos eszközökre is, majd IOS-re is” – írja az Index.

 

A Google Asszisztensnek pedig a jövőben adatvédelmi parancsokat is adhatunk, például töröltethetjük vele a legutóbbi dolgot, amit mondtunk neki vagy kérdeztünk tőle, sőt, az egész elmúlt heti „társalgásunkat” képes lehet elfelejteni. Ha egy hétnél régebbi törlést kérünk, az Asszisztens a fiókbeállítások oldalra irányít, ahol ezt a műveletet végre tudjuk hajtani.

 

A fenti adatvédelmi újdonságokon túl a jelszókezelő is új funkcióval bővül. A jelszóellenőrzés egyetlen kattintással segít majd kideríteni, hogy akad-e olyan jelszavunk, amit érdemes lenne megváltoztatni, mert mondjuk már használtuk máskor, vagy túl gyenge. De arra is rádöbbenthet bárkit, ha valamelyik korábbi tömeges adatszivárogtatásnak egy-egy adott jelszava is áldozatul esett.

 

Forrás: Index.hu

  • 621 2019. október 16 Tech/tudomány 2019. október 16.

    Facebook Comments