Jöhetnek a nagyobb képek Instagramra?
Írta:

Jöhetnek a nagyobb képek Instagramra?

A címben megfogalmazott kérdést akár úgy is feltehettük volna: kicsit nagyobb, maradhat? Nos, ha az Instagramot kérdezzük, fotóink méretéről, akkor a válasz igen. Nagyobb méretű, jobb felbontású képeket posztolhatunk ugyanis a népszerű közösségi oldalra. Már most. 

Ha eddig szeretted az Instagramot, akkor mostantól imádni fogod: a TheVerge információi szerint ugyanis a legnépszerűbb „fényképezős” közösségi oldal az eddig megszokott 640×640 pixeles felbontás helyett már jóval nagyobb, 1080×1080 pixeles felbontásban tárolja a felhasználók fotóit.

 

Ezt az Instagram egyik szóvivője is megerősítette, és bár telefonról sokszor nem látszik lényeges különbség, azért az éles szeműek androidos és Apple-készülékeken egyaránt kiszúrhatták már, hogy valami megváltozott néhány napja.

 

Ha le szeretnéd tesztelni az újítást, nyiss meg a számítógépeden egy böngészőablakot, abban pedig egy választott Instagram profilt (a sajátod vagy a kedvenc színészedé éppen jó lesz).  Klikkelj jobb egérrel, majd válaszd ki az Oldal forrásának megtekintése pontot. CTRL+F billentyűkombinációval keress rá a JPG- vagy JPEG-fájlokra, és válaszd ki egy frissebb kép URL-jét, másold ki, majd illeszd be egy másik lapon. Látod a különbséget?

 

  • 1323 2015. július 18 Tech/tudomány 2015. július 18.

    Facebook Comments