Óragyűrű: szép és okos

Óragyűrű: szép és okos

Szuper magyar fejlesztésű dizájner órát találtunk a neten.

 

A gyűrű alakú óra neve egyszerűen RingClock, kitalálói az indiegogo-n indítottak kickstarter kampányt a vállalkozásukhoz: itt ugyanis kezdő vállakozások mutathatják be magukat és találhatnak támogatókra. A célként kitűzött 287,500 dolláros alaptőkét túl is szárnyalták: 388,278 dollár jött össze alig 2 hónap alatt, 2013 augusztus 21 és október 11 között.

https://www.youtube.com/watch?v=whQk1Ai0FOU

De lássuk mire adott össze az internet világa majd 10 millió forintot. Az óragyűrű a letisztult, egyedi dizájn, a környezetbarát alapanyag mellett a legmodernebb technológiákal dolgozik: az ultravékony Li elemeket vezeték nélkül tölthetjük az óra saját töltőállomásán (amivel a pontos időt is állíthatjuk rajta), a kijelző pedig egy választható színben világító ultravékony Led kijelző.

08fotó:ringclock.net

Mivel a tervezők energiatakatékos órát szerettek volna alkotni, ezért a kijelző nem világít folyamatosan. Az idő úgy válik láthatóvá, ha a viselője fordít az órán kicsit: megtekeri az ujja körül. Ezzel egy kis játékos elemet is csempésztek az ultramodern szerkentyűbe. A Led világítás 1 perc után alszik ki. A keresletet már most ígéretesnek tűnik: a 185 dolláros előrendelési darabokat seperc alatt elkapkodták, jelenleg 195 dollár az ára. Jövő karácsonyig lehet összespórolom.

 

  • 3569 2014. december 30 Tech/tudomány 2014. december 30.

    Facebook Comments