Még nem kapható, de máris óriási siker az okoszuhany
Írta:

Még nem kapható, de máris óriási siker az okoszuhany

Prémium élményt, innovatív dizájnt és 70 százalékos vízmegtakarítást ígér a Nebia, a hamarosan a boltokba kerülő okoszuhany, amiért máris oda van a fél világ. 

Okostelefon, okosóra, okoscipő már létezik egy ideje, de okoszuhanyról még nem hallottunk. Mostanáig. Egy nemrég indított Kiskstarter-kampányban ugyanis éppen ennek a gyártási folyamatára gyűjtötték össze a pénzt, alig nyolc óra alatt. A gyártó cég 100 ezer dollárt akart közösségi finanszírozásból összekaparni, és nemcsak hogy órák alatt sikerült nekik, hanem meg is tudták sokszorozni: másfél nap alatt a szükséges összeg tizenkétszeresét szedték össze!

 

De hogyan is működik az okoszuhany? A titok a zuhanyrózsában van: ez úgy csökkenti – akár 70 százalékkal is – a vízfogyasztást, hogy szétporlasztja a vízsugarakat, melyek sok-sok apró vízcsepp formájában érintkeznek az emberi testtel. Így nagyobb felületet borítanak be, és kevesebb megy kárba azáltal, hogy csak lepereg, majd távozik a lefolyón.

 

Az eljárás a mezőgazdasági locsolásból már ismerős lehet, de a Nebia gyártói állítják: teljesen új technológiát találtak ki. Ezen nem vitatkoznánk velük, ahogy azon sem, hogy vajon drágának számít-e az új típusú zuhany. Bolti forgalomban 399 dollárért (valamivel több, mint 100 ezer forintért) lehet majd megvásárolni, ami nekünk azért nem kevés, és biztosak vagyunk abban, hogy Amerikában sem fogja mindenki azonnal ilyen „okosra” cserélni a zuhanyát.

 

Az okoszuhany működését a következő videóban is megnézheted.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6p1ypESj6nI

  • 1371 2015. november 21 Tech/tudomány 2015. november 21.

    MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

    Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Facebook Comments