Torkos csütörtök
Írta:

Torkos csütörtök

Szeretnéd olcsóbban élvezni a kedvenc éttermed menükínálatát, vagy kipróbálnál egy exkluzív helyet féláron? Akkor ne maradj le a Torkos csütörtökről, ami idén február 19-én kerül megrendezésre. 

A Torkos csütörtök 2006-ban került először megrendezésre, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Nemcsak a magyar és külföldi vendégek szeretik, hanem a résztvevő éttermek is, hiszen egy-egy ilyen kedvezményes napon sokkal nagyobb lehet a forgalmuk.

 

Idén február 19-ére esik a Torkos csütörtök, melynek jegyében sok és sokféle étterem vállalkozott arra, hogy 50 százalékos kedvezményt ad vendégeiknek a náluk kapható ételek, italok árából. Ez sokaknak annyira tetszik, hogy újra felkeresik kedvenc éttermüket, mások pedig kedvet kaphatnak arra, hogy – talán hosszú idő után – ellátogassanak egy új helyre. Megint mások annak örülnek, hogy bizonyos éttermekben akár egy egész menüsort végigkóstolhatnak, és nem is kell annyira mélyen a zsebükbe nyúlniuk, mint más napokon.

 

Persze olyanok is vannak, akik utó-Valentin napi meglepetésként tekintenek a Torkos csütörtökre, és elviszik a kedvesüket vagy akár az egész családot étterembe. Várhatóan idén is nagy lesz az érdeklődés és a tömeg, ezért azt javasoljuk, mindenki foglaljon asztalt időben, nehogy helyhiány miatt dőljön dugába az előre tökéletesen kigondolt randevú ötlete.

magyarorszag-torkos-csutortok-300x225

fotó:http://napok.4t.hu/

A rendezvény népszerűségét a számok is tükrözik. Az első, 2006-ban megrendezett Torkos csütörtökön körülbelül 500 étterem várta a torkoskodni vágyókat, akik több ezren voltak. Az akcióban részt vevő éttermek száma 2008-ra megduplázódott, 2009-ben pedig már 1300 körülire emelkedett. Erre az évre valószínűleg a látogatószám is rekord nagyságúra duzzadt: körülbelül 260 ezren kóstoltak, vacsoráztak, menüztek a Torkos csütörtök jegyében.

 

2010-ben már 1300 felett volt a résztvevő éttermek száma, de a látogatók csaknem 30 ezerrel kevesebben voltak. 2011-ben is hasonló számadatokkal zajlott le az akció, de ekkor már a vendégeknek lehetőségük volt arra is, hogy pontokkal fejezzék ki, mennyire elégedettek a vendéglátóhelyekkel. Úgy tűnt, hogy eléggé azok, mivel az éttermek átlagosan 4.26 pontot értek el. Ez 2012-ben 4.47-re, egy évvel később pedig 4.48-ra növekedett, tehát általánosságban azt mondhatjuk, hogy aki torkoskodni megy, az nemcsak tele hassal, hanem elégedetten is távozik.

 

Torkos csütörtök a Gyertyafény Expresszen

Ha különleges élményre vágysz, torkoskodj idén a Gyertyafény Expressz vacsoravonaton, ahol az íncsiklandó falatokhoz borkóstoló és zenés program is társul. A kirándulást értsd csak a gasztronómia területére és az ízek világára, ugyanis a luxusvonat nem hagyja el a Nyugati pályaudvart. Le sem késheted!

hangulat_asztalok

 

fotó:.szuperinfo.hu

  • 1503 2015. november 29 Gasztronómia 2015. november 29.

    MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

    Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Facebook Comments