Nagy fogásokat hozott idén a Télapó
Írta:

Nagy fogásokat hozott idén a Télapó

Ki hitte volna, hogy idén a Mikulást is megbüntetik, illetve, hogy több mint 31 millió forintnyi bankjegyet találnak a Dunában?  

 

Mindannyian sokszor halljuk, hogy az ünnepek elanyagiasodnak, sokak számára már csak a drága ajándékról, illetve a pénzről szólnak. Nos, ha csak a híreket nézzük, akkor Mikulás napja részben tényleg a pénzről szólt: megbüntettek egy télapót, illetve nagy összegben találtak bankjegyeket a Dunában.

 

A NAV ellenőrei családi házhoz hívtak, majd műsora után megbírságoltak egy budapesti mikulást, mert nem adott számlát, és vállalkozói igazolványa sem volt (a Mikulást a Tényekben és a Morning Show-ban is hallhattad nyilatkozni). A Dunában pedig nagy értékben találtak bankjegyeket, igaz, nem hazánkban, hanem a folyó ausztriai szakszán.

20151206penz02

20151206penz01

 

Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs

A több mint százezer eurót bécsi járókelők fedezték fel az Új-Duna csatornában szombaton délelőtt. A bámészkodók a víz tisztaságának köszönhetően leláttak a folyó aljára, ott pillantották meg a bankjegyeket. A bécsi rendőrök a tűzoltósághoz fordultak, és végül az ő búváraik hozták fel a bankjegyeket a felszínre. A több mint 31 millió forintot érő bankjegy igazi, de egyelőre senkinek sem hiányzik, és nem is tudják, hogyan került a Dunába.

  • 1345 2015. december 10 Belföld, Kiemelt 2015. december 10.

    Facebook Comments