5 dolog, amit érdemes tudni a világ legtitkosabb vacsorájáról
Írta:

5 dolog, amit érdemes tudni a világ legtitkosabb vacsorájáról

Cikkünk születésének pillanatában a helyszín még titok, de azt már tudjuk, mikor lesz a világ legtitkosabb vacsorája, a Diner en Blanc – íme, néhány infó az eseményről.

 

Ha téged is érdekelnek az érdekességek, akkor olvashattad tavaly, hogy 2016-ban rendezték meg először Budapesten a világ legtitkosabb vacsoráját. A Diner en Blanc tulajdonképpen egy fehér ruhás exkluzív piknik, ahová csak meghívásos alapon lehet bekerülni. A mi fantáziánkat annyira felcsigázta ez az esemény, hogy most összegyűjtöttünk róla néhány infót, amit talán neked is érdemes lehet átfutni – ki tudja, hátha te is ott szeretnél lenni idén! Hogy hol? Az egyelőre titok. Most még csak az időpont ismert, erről lejjebb görgetve értesülhetsz. Vágjunk is bele!

 

1. A Diner en Blanc szó szerint annyit jelent, hogy „vacsora fehérben”. Egy 30 évvel ezelőtti születésnapi összejövetelből nőtte ki magát: ez tulajdonképpen egy kerti parti volt, amit egy párizsi úriember, Francois Pasquier szervezett a barátainak.

 

2. A Fehér Vacsora mára világméretű esemény lett: 25 ország 70 városában rendezték és rendezik meg. Az alapelvek az elmúlt 30 évben nem változtak, vagyis a hófehérbe öltözött vendégek közös, fehér terítős és fehér dolgokkal terített, fehérrel dekorált asztalok mellett töltenek el egy estét egy olyan helyszínen, ami az utolsó pillanatig titkos.

 

3. A részvétel meghíváshoz kötött, vagy egy kis szerencséhez, ugyanis várólistáról is be lehet kerülni.

 

4. Összesen legfeljebb 800 fő jelentkezését tudják elfogadni, és a jelentkezés 9 dolláros részvételi díj befizetésével online történik. A vendégeknek ezeket a dolgokat kell magukkal hozniuk: fehér asztal, két főre, székkel és fehér abrosszal; piknikkosár fehér kiegészítőkkel és saját készítésű étellel; bor vagy pezsgő (sört és röviditalokat nem lehet vinni).

 

5. És végül, ami az idei vacsora kapcsán eddig biztos: a dátum, szeptember 9-e.

 

A vacsorára első körben a szervezők és az ő barátaik kapnak meghívást, második körben a barátok barátai, és a kimaradt helyeket a várólistáról töltik fel. Szóval, ha most azt gondolod, hogy nincs esélyed bekerülni, ne hidd, szerintünk a várólistásoknak is simán van még remény!

 

További infók:

https://budapest.dinerenblanc.com/about

https://www.facebook.com/DinerEnBlanc.Budapest/

  • 814 2017. augusztus 10 Belföld 2017. augusztus 10.

    Facebook Comments