Ez a magyar fagyi megy a világversenyre!
Írta:

Ez a magyar fagyi megy a világversenyre!

Az ezüstérmes fagylaltnak már az összetevőitől összefut a nyál a szádban, ugye?

 

Il mio cioccolato, vagyis „az én csokoládém” a neve annak a fagyinak, ami nemrég egy budapesti válogatón első díjat nyert, így egyike lehetett azoknak, amik képviselhették hazánkat a világ legrangosabb fagylaltkészítő versenyének európai megmérettetésén. Ezt mi magunk közt az egyszerűség kedvéért most hadd nevezzük csak fagyi EB-nek.

 

A hűs finomságot készítő Bringatanya nevű gyenesdiási fagyizó desszertje ezüstérmet nyert az olaszoknál, így Somogyi Renáta desszertje képviselheti hazánkat a világversenyen is. Ha pedig meghallod, milyen kreációval álltak elő, talán neked is összefut a nyál a szádban: fagyijuk étcsokoládés finomság passiógyümölccsel, ostyadarabokkal és kakaóbab törettel. Jól hangzik? A Bringatanya fagylaltműhelyben már megkóstolhatod, szóval irány Gyenesdiás!

 

Tudtad?

A helynek nem ez az első, díjazott fagyija. Tavaly a Balaton fagyija versenyen különdíjban részesültek, de ezüst minősítést hoztak el az Év fagylaltja versenyről is, de szerintünk kétségtelen, hogy ez az ezüstérem az eddigi legkomolyabb elismerésük. És a szeptemberi világverseny még hátra van…

  • 745 2017. augusztus 07 Gasztronómia 2017. augusztus 07.

    Facebook Comments