Á la Maison – több mint egy trendi hely
Írta:

Á la Maison – több mint egy trendi hely

Kellemes, már-már mesébe illő környezet, szép és nem mellesleg finom ételek, na meg az egész napos reggelizés élménye vár téged is az A la Maisonban. Franciás név, mediterrán vendégszeretet, itthon, Budapest szívében. Érdemes felkeresni!

 

Van néhány olyan hely Budapesten, amelyek viszonylag rövid idő alatt jelentős rajongótáborra tesznek szert. Hogy mi a titok? Azt valószínűleg az Á la Maisonban is tudják, ugyanis az áprilisban nyitott reggeliző és brunch hely máris sokak első számú kedvence.

 

A neve franciául azt jelenti, otthon. Egy olyan otthont képzelünk el, ami tágas, meleg, kellemes hely, és ahol királyi reggelivel várja a család azokat, akiket igazán szeretnek. Nos, éppen ez a kellemes hangulat és a királyi reggeli az, amit az Á la Maisonban is élvezhetünk, méghozzá egész nap.

Az Á la Maison ötlete három fiatal fejéből pattant ki. Zöldhegyi Andrea, a barátja és a bátyja imádják a gasztronómiát, és szerettek volna valami újat mutatni Budapestnek. Amikor Franciaországban jártak, mindnyájukat elvarázsolta a Provence-i stílus, és elkezdtek arról ábrándozni, hogy nekik is lesz egy kávézójuk a belvárosában. Az Á la Maison viszont ennél sokkal több, egy reggeliző- és brunchhely, ahol finomabbnál finomabb ételek közül lehet válogatni.

A menüt böngészve ne lepődj meg, ha valamiről elsőre nem fogod tudni, hogy pontosan mi is, mivel nálunk nem annyira ismert falatokat – például szokatlannak tűnő, elkészítve minden bizonnyal ízletes – tojásételeket is lehet itt kapni. A kínálatban nemcsak ezekből találsz bő választékot, hanem szendvicsekből, waffelekből, az amerikai palacsintákból, műzlitálakból, limonádékból is.

Nekünk az is nagyon tetszik, hogy nemcsak az ételek szépek és ízlésesek, hanem a tálalás is. Úgy helyezik elénk az ételt, hogy még annak is kedve támad egy-két fotót készíteni, aki egyébként nem tartja magát nagy kajafotósnak.

 

A hely hétköznapokon 7-17 óra között, hétvégén pedig 9-17 óra között várja vendégeit az V. kerület Nádor utca 8 szám alatt.

Tudtad?

Az A la Maisonban menüt is kaphatsz: mindössze 890 forintos áron olyan finomságokat fogyaszthatsz, mint például Minestrone rántott csirkemellel és mediterrán salátával, brokkoli-krémleves és bacon chips rakott burgonyával, hideg banános eperkrémleves csirkés brokkolis farfalléval, vagy mondjuk egy jó kis csirkekrémleves zöldséges lasagnéval.

 

 

  • 1774 2015. szeptember 24 Gasztronómia 2015. szeptember 24.

    Facebook Comments