Afrodiziákumok a konyhából
Írta:

Afrodiziákumok a konyhából

Régóta köztudott, hogy bizonyos fűszerek és ételek nemcsak finomak, hanem bizony vágykeltő hatásúak is. Ha szeretsz főzőcskézni, vagy csak meglepnéd a párodat, akkor válogass a következő finomságok közül – a hatás garantáltan nem marad el!

 

Bazsalikom

Ha szereted az olasz ételeket, illetve szeretsz kísérletezgetni a konyhában, akkor szinte biztosan van otthon egy kicsi ebből az Indiából származó, izgalmas fűszernövényből. Bizony, izgalmas, mert nemcsak az idegrendszerre és gyomorpanaszokra van jó hatása, hanem afrodiziákumként is ismert és elismert.

 

Babérlevél

A babérlevél hazánkban is nagyon népszerű fűszernövény, de csak keveset használj belőle, mert túladagolása tudatállapoti zavarokat is okozhat. Ha viszont csak egy kicsit teszel mondjuk teába, az élénkítő hatású, javítja a keringést, felpezsdít, és a szexuális vágyat is fokozza. Legközelebb se felejtsd ki a krumplifőzelékből!

 

Fahéj

Illatát, karakteres aromáját és számos jótékony hatását régóta ismerjük. A fahéj többek közt hatékony fájdalom- és gyulladáscsökkentő, emellett frissítő és méregtelenítő hatása miatt is sokan kedvelik. Nem utolsó sorban pedig vágykeltő fűszer is. Az indiánok régen nemi szervükre is kenték, de szerintünk nem muszáj ezzel a módszerrel élni, mert az ételekbe főzve is hatásos.

 

Chilipaprika

Szó szerint feltüzeli azt, aki elfogyasztja – akár szárítva, akár frissen. Melegséget ad a testnek, és különösen felpezsdíti a vérkeringést a nyálkahártya, így a nemi szervek környékén. Hasonló izgató hatása van a magyar cseresznyepaprikának is, így ha csak az van otthon, azt is nyugodtan használhatod!

 

Csokoládé

Koffeint és theobromint tartalmaz, amik a jó hangulat és az életöröm fokozói, valamint a szexuális vágy növelését is segítik. Kényeztesd a párod egy-két kocka jó minőségű csokoládéval, és ő is hadd viszonozza ezt. Aztán irány az ágy!

 

Tojás

A tojást sokan a termékenység és a születés szimbólumának tartják, nem véletlenül kerül tavasszal, főleg Húsvétkor még inkább a középpontba. A tojás fontos fehérjeforrás, és az egyik legismertebb vágyfokozó.

 

Füge és datolya

Mindkettő fokozza az erőt és a vitalitást, valószínűleg főként azért, mert viszonylag sok cukrot tartalmaznak. A füge erőt ad, és elősegíti a koncentrációt, ami nem hátrány az ágyban, a datolya pedig az arabok szerint növeli a spermák számát, és a férfierőt.

  • 1420 2015. március 05 Gasztronómia 2015. március 05.

    Facebook Comments