BRKLYN – Amerika, rajongásig

BRKLYN – Amerika, rajongásig

Street food, némi elegancia és multikulturális zsongás, brooklyni életérzés, barátságos kiszolgálás – ezt nyújtja Budapesten, a Kazinczy utcában néhány napja megnyílt BRKLYN. Ezt, és még sokkal többet. 

Ha bírod az amerikai dolgokat, de a név mégsem cseng ismerősen, annak szerintünk az lehet az oka, hogy a BRKLYN csak nemrég nyitotta meg kapuit az egykori trafóház épületében, a Kazinczy utca 48. szám alatt. Augusztus 7-8-án tartottak egy igazi, felejthetetlen bulihétvégét, amikor tudatták a nagyvilággal: Brooklyn a Gozsduba költözött. Az a Brooklyn, ami Amerika olvasztótégelyeként mindenkit befogad és elfogad.

 

Brooklyn, New York nyüzsgő városnegyede, tele élettel és értékekkel. Értékekkel, mint a sokszínűség, a nyitottság, a kreativitás, az inspiráció, a pezsgő élet vagy a streetfood. Egy városrész, amely gyárnegyedekből lett szórakozóhelyekkel van tele. Az a városrész, amelynek lakossága olyan színes és változatos, mint talán semmilyen más városé a világon.

fotó:scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net

„Egy csepp Amerika, egy csipetnyi színesség, de mindenekelőtt egy hely, ahol barátok közt vagy. A BRKLYN, hasonlóan Brooklyn számtalan helye mellett, a Gozsdu udvar ipari épületéből, trafóházából vált színvonalas bárrá. A BRKLYN Budapest olvasztótégelye, ahol barátok azok is, akik az életben nagyon különböző utakon járnak. BRKLYN itt barátokra találsz” – írják Facebook oldalukon.

fotó:scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net

És persze amellett, hogy barátokra találunk, egy csipetnyi New York is visszaköszön a helyen – az ottani metró jellegzetes zöld színét láthatod viszont az itteni lépcsőkön, illetve a New York-i miliőt megidéző garázskapuk sem hiányoznak.

 

És ha már az enteriőr került szóba, az itt is a mostanság több helyen divatos indusztriál hatást követi, amit a tervezők igyekeztek feldobni egy kicsit. Ebből adódik, hogy parafát és téglát is használtak néhány helyen, illetve ha arra jársz, a te figyelmedet sem kerülik majd el a sárgára mázolt bárszékek. Ezek nemcsak oldottságot, hanem egyfajta különlegességet és vidámságot is kölcsönöznek a belső térnek. A teraszt is érdemes megnézni, ahol egy rozé fröccs vagy egy jó sör mellett sokáig el lehet beszélgetni a barátokkal.

fotó:scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net

A BRKLYN a kulturális vonalat is szeretné erősíteni: fiatal képzőművészek és zenészek számára adnak bemutatkozási lehetőséget. Bár Brooklyn zenei kultúráját korábban sokan a hip hoppal azonosították, manapság kint már egyre nagyobb teret nyer az elektronikus zene. A budapesti éjszakában is több olyan DJ kaphat majd lehetőséget, akik ilyen dallamokkal örvendeztetik meg a zenerajongókat, de a BRKLYN tervei szerint soult, funky-t vagy jazzt is lehet majd itt hallgatni.

fotó:scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net

És ami az egyik legfontosabb kérdést illeti: mit együnk itt? A street foodos ételkínálatból bátran választhatjuk a jól bevált hot dogok vagy hamburgerek egyikét, de barbeque-ra, steakre, kacsára, vagy az amerikaiak által szeretett édeskésebb vonalra is eshet a választásunk. Az árak nagyjából középkategóriában mozognak, de ár-érték arányban a BRKLYN magasan a környék egyik legjobb helye!

 fotó:scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net

 

  • 1724 2015. augusztus 20 Gasztronómia 2015. augusztus 20.

    Facebook Comments