Graffitiművész festette le a Széchenyi téri óriásszobrot
Írta:

Graffitiművész festette le a Széchenyi téri óriásszobrot

Nikon One gondolt egyet, és lefestette a Széchenyi téren található óriásszobrot, ami ettől egyszerre tűnik vagánynak, szürreálisnak és elegánsnak. 

A múlt nyáron az egész várost meglepte (sőt, külföldi weboldalakon is feltűnt) az a hatalmas szobor, ami a Lánchíd pesti oldalánál, a Széchenyi téren bújt elő a földből. De persze a többség a szó jó értelmében csodálkozott rá a váratlan képzőművészeti alkotásra, ami egyszerre szürreális és zseniális – Hervé Lóránth Ervin számos elismerést is kapott Feltépve című munkájáért, többek közt a MY Modern Metropolis magazin 12 legjobb streetart alkotás listájának első helyét is elhódította.

 

De nem telt el túl sok idő, és a művész máris újabb, hatalmas szobrot álmodott meg a Széchenyi térre, ami sokaknak már így is elég különleges volt. De nem Nikon One-nak, aki tovább szőtte gondolatait arról, hogyan lehetne a szoboróriást még egy kicsit egyedibbé tenni. Végül azt találta ki, hogy új színekbe öltözteti, vagyis a street art jegyében inkább fújja, így lett matt fekete és fényes arany színű a műalkotás.

 

Szerintünk egy dolog biztos: mostantól még több helyi és turista fogja megörökíteni a szobrot, ami eddig is népszerű volt az arra járók körében.

 

Néhány további kép az alkotásról:

fotó:36.media.tumblr.com

fotó:urbanplayer.hu

fotó:urbanplayer.hu

fotó:urbanplayer.hu

  • 1301 2015. augusztus 22 Kultúra 2015. augusztus 22.

    Facebook Comments