Ismered a KAJAHU-t?
Írta:

Ismered a KAJAHU-t?

Érdekel egy olyan étterem, ahol tradíció és innováció talál egymásra? Ahol étkezés közben a hely saját rendszerén keresztül ismerkedhetsz másokkal, vagy akár be is vásárolhatsz? Sőt, visszatérhetsz a barátaiddal is, hogy itt főzzétek meg kedvenc ételeiteket. Jól hangzik? Nos, akkor érdemes megismerned a KAJAHU-t.

 

Kreativitás, technika és dizájn elegyedik egymással, csipetnyi gasztronómiával és tradícióval egy letisztult, modern köntösben. Ezt nyújtja a Petőfi Sándor utca 11. szám alatt nyílt KAJAHU #FoodTogether új koncepció a közösségek felé. Eredetiségét a szakemberekből álló Gastro Design zsűrije sem hagyhatta figyelmen kívül, így a helyet – nem éppen szokványos módon – még a megnyitása előtt díjra jelölték, méghozzá a „Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet – zárt tér 40 fő felett” kategóriában.

 

A rangos megmérettetésen a döntőbe jutott KAJAHU-nál nemcsak a belsőépítészeti megoldások, hanem az étel- és italválaszték is figyelemreméltó. Különböző trendi nemzetközi ételek mellett különleges szürkemarha-fogások várják a gasztronómia szerelmeseit. Ételeikhez a borokat fiatal magyar borászok repertoárjából válogatták össze.

 

A rendelés is újszerű náluk: az egyedi asztalokba épített terminálokon keresztül történik, így segíti az ételek-italok gyorsabb elérhetőségét. Nem titkolt céljuk volt, hogy itt már a rendelés is informatívabb és élménydúsabb legyen – beszéljünk borvidékekről vagy akár összetevőkről, illetve képi megjelenítésről.

 

Egyedül érkeztél? Itt társaságra is lelhetsz. Saját fejlesztésű rendszerükön keresztül a társaságra, beszélgetésre vágyók a helyükön ülve is ismerkedhetnek egymással: az asztalokba épített belső chaten keresztül privát és nyilvános üzenetek küldésére is lehetőség nyílik. Ha gyerkőccel jönnél, és attól félsz, elunja magát, ne tedd – itt nem kell ettől tartanod. Ugyanis a kicsiket mese- és diafilmekkel várják, amiket az étkezés egész ideje alatt nézhetnek.

 

Ráadásul amíg esztek, nemcsak a gyerkőcöt kötik le a mesék, hanem akár be is vásárolhatsz az étteremben. A Piactér névre hallgató részlegen lekvárkülönlegességeket, borokat, tejtermékeket, péksüteményt, felvágottat, zöldségeket szerezhetsz be, különleges alapanyagok mellett.

 

“Az én ötletem is lehetett volna!” érzést kelthet benned is a csapatépítő, közösségformáló YouCanCook részleg a kirakatnál. Ez nem más, mint az étteremben kialakított, teljesen felszerelt konyhapult 10-15 bárszékkel határolva. Az ötlet nagyon egyszerű: otthon kiválaszthatóak a fűszerek és alapanyagok, a barátokat vagy kollégákat meghívhatod e-mailben, végül pedig közösen főzhettek a helyszínen- így a mosogatást természetesen meg is úsztátok. Érdemes kipróbálni!

0EYLLzTgAmSdB5GR9ftCty_K6GdH2uYG216v9SrjEWw

www.kajahu.com

  • 1421 2015. október 02 Gasztronómia 2015. október 02.

    Facebook Comments