5. Mozinet Filmnapok
Írta:

5. Mozinet Filmnapok

Ha mozirajongó vagy, és a sikerfilmek mellett az újdonságok is érdekelnek, akkor már biztosan beírtad a naptáradba: október 8 és 11 közt az 5. Mozinet Filmnapokon a helyed. 

Az 5. Mozinet Filmnapok több szempontból is felülmúlja a korábbiakat. Idén Budapesten kívül kilenc vidéki helyszín is bekapcsolódik a változatos programba, amely Cannes, Velence, Berlin és San Sebastian filmfesztiváljainak legjobbjaiból válogat.

 

A filmek közül számos olyan produkciót láthatsz, amelyeket hazánkban először tűznek műsorukra a mozik, de nemzetközileg már jelentős visszhangot váltottak ki. Ezek mellett neves külföldi alkotók, rendezők, színészek is részt vesznek a filmnapokon, akikkel beszélgetéseket, közönségtalálkozókat is szerveznek.

 

Az 5. Mozinet Filmnapok 9 olyan filmet mutat be, amelyek először láthatók Magyarországon az országos mozis forgalmazás előtt: Macbeth, Ifjúság, Kosok, Fúsi, Aferim!, A lecke, Legújabb testamentum, Cowboyok, Short Skin. Ezek mellett néhány korábbi sikerfilmet is újra megnézhetsz, mint például a Saul fiát, az Eszeveszett meséket és a Büszkeség és bányászéletet.

 

A Mozinet Filmnapok idei helyszínei:

 

Budapest – Uránia Nemzeti Filmszínház, Művész mozi

Debrecen – Apolló mozi

Jászberény – Lehel Film-Színház

Kecskemét – Otthon mozi

Miskolc – Művészetek Háza

Pécs – Apolló mozi

Szeged – Belvárosi mozi

Székesfehérvár – Barátság mozi

Szolnok – Tisza mozi

Szombathely – Agóra Savaria mozi

 

Itt nézheted meg az esemény előzetesét:

https://www.youtube.com/watch?v=-Plt_AtUkBU

  • 1533 2015. október 03 Események 2015. október 03.

    Facebook Comments