A frozen yogurt és a kézműves fagyik után itt az újabb különlegesség: a jégserpenyős fagylalt, amit az iSweetben te is megkóstolhatsz.
Amikor először hallottam a jégserpenyős fagyiról, arra gondoltam, hogy ez épp olyan lehet, mint a különböző látványkonyhák. Eldöntöd, mit kérsz, és végignézheted, ahogyan a séf, azaz jelen esetben a fagyikészítő az orrod előtt prezentálja az általad rendelt finomságot. És amikor láttam is, hogyan készül egy-egy adag ilyen jégserpenyős fagyi a gyakorlatban, akkor még jogosabbnak tűnt a látványkonyhás párhuzam.
Mert hát van egy nagyon hideg (-35 fokos) serpenyőszerű felület, amire egy tejalapú masszát és gyümölcsöket öntenek. Ha a vásárló kis adagot kér, akkor nyilván kevesebbet, de a mechanizmus ugyanaz. Ezt egy masszává dolgozzák, kinyújtják, miközben az egész összefagy, majd kis rolókat formálnak belőle.
Ha te is szívesen megkóstolnád a kaparós jégkrémet, az Árkádban található iSweetben megteheted. Háromféle alap (tejes, csokis, cukormentes), tizenöt friss idény gyümölcs és tíz édesség közül választhatsz. Az ötletgazda, Kaszás Attila – aki a távol-keleti finomságot itthon is igyekszik meghonosítani – igyekezett a magyar igényekre is figyelni, így az édességek közt szerepel például a Túró rudi és a Milka-csoki is. A fagyikészítő alapvetően két feltétet aprít bele a jégkrémbe, de felárért kérhetsz bele többet is. (Ezt nem javaslom, mert így is íz-orgiára számíthatsz…)
További érdekesség, hogy a fagyikat kérheted cukormentes alappal, cukormentes öntetekkel, illetve cukormentes tejszínhabbal is – sem a diéta, sem a cukorbetegség nem lehet akadálya annak, hogy élvezd a világ legkülönlegesebb fagyijának ízeit!
Fotók: facebook.com/isweethun/