Kóstoltad már a világ legkülönlegesebb fagyiját?
Írta:

Kóstoltad már a világ legkülönlegesebb fagyiját?

A frozen yogurt és a kézműves fagyik után itt az újabb különlegesség: a jégserpenyős fagylalt, amit az iSweetben te is megkóstolhatsz.

 7508_1547164075604101_9081742486761696731_n

Amikor először hallottam a jégserpenyős fagyiról, arra gondoltam, hogy ez épp olyan lehet, mint a különböző látványkonyhák. Eldöntöd, mit kérsz, és végignézheted, ahogyan a séf, azaz jelen esetben a fagyikészítő az orrod előtt prezentálja az általad rendelt finomságot. És amikor láttam is, hogyan készül egy-egy adag ilyen jégserpenyős fagyi a gyakorlatban, akkor még jogosabbnak tűnt a látványkonyhás párhuzam.

 12278874_1531232570530585_5506882386954554807_n

Mert hát van egy nagyon hideg (-35 fokos) serpenyőszerű felület, amire egy tejalapú masszát és gyümölcsöket öntenek. Ha a vásárló kis adagot kér, akkor nyilván kevesebbet, de a mechanizmus ugyanaz. Ezt egy masszává dolgozzák, kinyújtják, miközben az egész összefagy, majd kis rolókat formálnak belőle.

 12294870_1531232517197257_8898001415825612459_n

Ha te is szívesen megkóstolnád a kaparós jégkrémet, az Árkádban található iSweetben megteheted. Háromféle alap (tejes, csokis, cukormentes), tizenöt friss idény gyümölcs és tíz édesség közül választhatsz. Az ötletgazda, Kaszás Attila – aki a távol-keleti finomságot itthon is igyekszik meghonosítani – igyekezett a magyar igényekre is figyelni, így az édességek közt szerepel például a Túró rudi és a Milka-csoki is. A fagyikészítő alapvetően két feltétet aprít bele a jégkrémbe, de felárért kérhetsz bele többet is. (Ezt nem javaslom, mert így is íz-orgiára számíthatsz…)

 1157396_1547549155565593_7606269201030400150_n

További érdekesség, hogy a fagyikat kérheted cukormentes alappal, cukormentes öntetekkel, illetve cukormentes tejszínhabbal is – sem a diéta, sem a cukorbetegség nem lehet akadálya annak, hogy élvezd a világ legkülönlegesebb fagyijának ízeit!

 

Fotók: facebook.com/isweethun/

  • 2017 2016. február 05 Gasztronómia 2016. február 05.

    Facebook Comments