Halfesztivál a Millenárison
Írta:

Halfesztivál a Millenárison

Halételekkel, ínyencségekkel, főzőversennyel, gyerekprogrammal, koncertekkel és további programokkal vár téged is Európa legnagyobb halfesztiválja a Millenárison.

 

Bevallom, nem vagyok egy nagy halétel-rajongó, de a közelgő Budapesti Halfesztivál felkeltette az érdeklődésemet. Először is, mert ez Európa legnagyobb halfesztiválja, ennek megfelelően a gasztronómiai része – sorolom: lesz például több mint százféle halétel, különleges halfajták, főzőverseny – mellett gyermekprogrammal és koncertekkel is várják a közönséget a Millenáris Parkban február 12-től 14-ig. A fellépők listáján megtalálod többek közt Caramel, az Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, a 100 Folk Celsius és a Beatrice nevét is.

 _KLL0360_LR

Fotó: metropol.hu

Szeretnéd megtudni, milyen az, amikor egy fesztiválon minden halból van – még a kolbász is? Kíváncsi vagy az óriásbográcsra, és megnéznéd, hogyan zajlik az óriás harcsasütés? Vagy inkább az interaktív horgászfalu, a halászléfőző verseny és a hazai séfek halpárbaja érdekel? Akkor ne habozz, inkább halazz: válts belépőt, és merülj el a halételek és programok élvezetében.

 

„A nagy sikerre való tekintettel a IV. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé tesszük, ugyanis a magyar ízek mellett nem csak az ázsiai -, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A rendezvényen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve az egzotikus sushin, a Pad Thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az amerikai Fish& Chipsig” – mondta Necz István, a IV. Budapesti Halfesztivál főszervezője. Majd hozzátette: a rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékei (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizei tisztasága védelmének fontosságára.

 kotol obrovský halászlé rybacia polievka

Fotó: ujszo.hu

Végül, de nem utolsósorban még egy apróság: ha a párod szeret horgászni, vagy kedvencei a halételek, akkor szerintem értékelni fogja, ha idén Valentin napi vacsora helyett a Halfesztiválra kap egy belépőt… azt pedig pláne, ha te is elkíséred.

 

További infók: http://www.budapestihalfesztival.hu/

  • 1529 2016. február 04 Belföld 2016. február 04.

    Facebook Comments