Különleges és különc fotósorozat a boldogságról

Különleges és különc fotósorozat a boldogságról

Te tudod mi tenne igazán boldoggá?

 

Szombat Éva nem pusztán giccsesen boldog embereket fényképez. Azt ragadja meg, hogy milyen sok minden tehet bennünket boldoggá, hogy ezek azok a néha furcsa, máskor egészen megszokott dolgok, amik miatt szebb az élet. A “Practitioners” (Gyakorlók) című fotósorozatban ezt a vidám sokszínűséget ismerhetjük meg, amik sokszor a legszomorúbb pillanatokból jelentettek kiutat.

Family1_1000

Van modell, aki békás gyűjteményéből merített erőt a rákkal folytatott küzdelemhez, más a kislánya örömére hajtogat lufiállatokat, miután elvesztette a másik gyermekét. Galactic Jacksont Magyarország legnagyobb szintetizátorgyűjteménye teszi boldoggá, ami az övé.

Hobby10_1200

A fotókon jól látszik, milyen sokszínű is a boldogság. Nem a karibi utak, vagy a naplementés képek adják vissza legjobban a szó jelentését. Éva a sorozat készítése közben azt is felfedezte, hogy nem azok a legboldogabbak, akinek mindenük megvan, épp ellenkezőleg: akiknek meg kellett harcolni a boldogságért.

Hobby1_1000

“Ez a projekt felnyitotta a szemem arra, hogy azok az emberek, akik problémákkal küzdenek, jobban értékelik az életet. Egyetlen közös dolog van a modelljeimben, miközben mindannyian másképpen gondolnak a boldogságra. Tudják, hogy a boldogság az apró dolgok élvezetéről szól.”

Practitioners_011_1200

 

  • 1535 2016. április 08 Belföld 2016. április 08.

    Facebook Comments