Szuper dologra készül az Állatkert
Írta:

Szuper dologra készül az Állatkert

Az Állatkertnek fantasztikus és futurisztikus tervei vannak.

 pannon_park_elefant_kifuto

Pannon Park – ez lesz a neve annak a létesítménynek, amit az Állatkert a Vidámparktól megörökölt – nagyjából 5 hektárnyi – területre épít. Ez valójában egy komplex állatkerti bemutató lesz, nagyszámú „szórakoktató” (edutainment) elemmel. Olyan nagyszabású közösségi térség, ahol mind a gyerekes családok, mind a fiatal és idősebb felnőttek, akár hazaiak, akár külföldiek értékes élményt találnak.

 pannon_park_csimpanz_kifuto

A Pannon Park döntően népszerű egzotikus állatokat mutat majd be, elsősorban olyanokat, amelyek helyhiány miatt már kiszorultak, vagy rövidesen kiszorulnának, vagy emiatt soha nem is lehettek az Állatkertben.

asp_620_5akvarium

A Pannon Park központi egy csarnoképület, az úgynevezett „biodóm” lesz, ami növényeknek és állatoknak egyaránt otthonául szolgál majd. A fedett létesítmény tulajdonképpen buborékba zárt, befedett darabkája a városba idézett vadonnak.

asp_620_4vizeses

Futurisztikus terveit már több helyen is láttuk a neten, és azt kell mondanunk, hogy egyrészt lenyűgöző, másrészt számunkra a Jurassic World világát idézi meg – azzal együtt, hogy itt egyetlen, hatalmas, több mint 17 ezer négyzetméteres biodómban kapnak majd helyet a dínóknál jóval fiatalabb állatfajok. Lesznek szárazföldi állatok, madarak (nekik röpde is jár), valamint vízi élőlények, akik hatalmas medencét és gigantikus akváriumot is kapnak.

asp_620_3csonak

Az épület úgy 2-3 órányi programot biztosít majd a látogatóknak, és egyszerre 2-2,5 ezren tartózkodhatnak itt. A bővítésre 25 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, a tervezést a Mérték Stúdió Rt. készítette. A megvalósíthatósági tanulmány szerint, ha 2018-ban felépül és a növényeket, állatokat fél-egy év alatt betelepítik, félmillióval többen látogatnak majd el az állatkertbe. A tervek szerint a biodóm mögött megmarad a hullámvasút, és feléled a vidámparki hangulat a mesecsónakkal, valamint az újjáépített barlangvasúttal, elvarázsolt kastéllyal.

asp_620_1madar

  • 1660 2016. január 15 Belföld 2016. január 15.

    Facebook Comments