Már használt bútor is vehetünk az Ikeában
Írta:

Már használt bútor is vehetünk az Ikeában

Nagy változás ez a legismertebb bútorboltnál.

 

 

 

Ha a legnagyobb bútoráruházra gondolunk, mindenkinek a fura nevű, nehezen összeszerelhető kanapék és szekrénysorok jutnak eszébe. Mostantól viszont a használt bútorokra is gondolhatunk, hiszen az Ikea elindította a használt bútor kereskedő ágazatát is. Június 15-től a magyarországi Ikea üzletekben is pénzzé lehet tenni a megunt, de még jó állapotú Ikea bútorokat.

 

„Az IKEA-nál úgy gondoljuk, hogy semmi sem hulladék és a termékeinknek a lehető leghosszabb ideig kell szolgálniuk. Vásárlóink gyakran cserélik bútoraikat az aktuális élethelyzetüknek és igényeiknek megfelelően, az új szolgáltatásunk pedig lehetővé teszi számukra, hogy a már feleslegessé vált bútoraik új tulajdonost találjanak, amelyek így kaphatnak egy második életet” – magyarázat Vladimír Víšek, az IKEA cseh-magyar-szlovák régiójáért felelős fenntarthatósági vezetője.

 

Fontos, hogy csak saját márkás, Ikea bútort vesznek vissza, de ha épp van ilyenünk, a következőt kell tenni: a Bútorok második élete akcióhoz kapcsolódó weboldalra fel kell tölteni a terméket képpel és lírással, majd a vevőszolgálat ez alapján ajánl egy árat a bútorért (általában az új ár 30%-át). Ha ezt elfogadjuk, akkor az adott bútort nekünk kell összeszerelt állapotban leszállítani a soroksári áruházba, mert egyelőre csak itt működik a használt bútor árusítás. A termékek itt a leértékelt áruk részlegre kerülnek, ahol bárki megveheti őket. Az új tulajdonosnak az Ikea 1 év garanciát ad a használt bútorra, az eladó pedig ajándékkártyán kapja meg az eladott tárgy árát.

  • 599 2020. június 22 Belföld 2020. június 22.

    Facebook Comments