Járványbarát programajánló: ezek az események NEM maradnak el
Írta:

Járványbarát programajánló: ezek az események NEM maradnak el

A következő hetekben mindenki találhat pár izgalmas programot.

 

Az idei év nem a fesztiválokról, bulikról, utazásról szól, de azért mindig akad egy-egy olyan rendezvény, ahol csillapíthatjuk a programok iránti igényünket. Most a szokottnál is nagyobb igazság van benne, hogy a szervezők a programváltozás jogát fenntartják, de azért összegyűjtöttük a következő hetek programlehetőségeit.

 

Nemzeti Vágta

Már javában zajlanak a Nemzeti Vágra területi selejtezői, előfutamai, így egyre biztosabban vagyunk benne, hogy ez a rendezvény idén sem marad el. A magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovas versenyt idén is a Hősök terén rendezik meg, ezúttal október 10-11-én. A Nemzeti Vágta Európa legnagyobb amatőr lovas versenye, ahol minden évben 72 lovas, az országos és határon túli előfutamok győztesei mérik össze tudásukat. Az Andrássy út erre a hétvégére Vágta Korzóvá válik, ahol a versenyző települések, régiók, tájegységek mutatkoznak be.

 

Disznótoros kolbászfesztivál

A kolbászfesztibál a vidéki disznóvágás hangulatát hozza fel Budapestre: három napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Természetesen nem csak a kolbászról fog szólni ez a 3 nap. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program várja a látogatókat: 3 kolbász utca, kézműves vásár és gasztro utca, étel és ital kóstoltatás, tájház múzeum, állatsimogatók, traktor és stabil motor kiállítás, termelőeszköz kiállítás, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, mozdonyforgató, népi játszótér és még sok ingyenesen használható játék a gyerekeknek, zenei programok, folklór programok is várják a kilátogatókat.

 

CaFe Budapest Kortárs Művészeti fesztivál

Szintén nem marad el a mára kultikussá vált CaFe sem. A korábban Budapesti Őszi Fesztivál néven ismert programsorozat során a város közterei színpaddá alakulnak és bemutatják a hazai és nemzetközi kulturális színtér legizgalmasabb, leginspirálóbb alkotóit, figyelemre méltó új kezdeményezéseit és legfrissebb alkotásait. Klasszikus színdarabok, sétaszínház, koncertek, cikrusz: a programválaszték idén sem marad el a korábbi években megszokottól.

 

 

 

Oldtimer show

A régi autók szerelmesei is örülhetnek: az idei 15. Oldtimer shown minden eddiginél több külföldi kiállító részvételére számíthatnak. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok, emellett számos kiegészítő program is lesz, például a Víztorony Parkban „Tuning és sportautó kiállítás”, ahol Formula és egyéb versenycsapatok is bemutatkoznak. A Kalandjárók Kiállításon a legújabb lakókocsikat lehet  megnézni, megvásárolni, és lesznek ismét katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók.

  • 527 2020. szeptember 25 Belföld 2020. szeptember 25.

    Facebook Comments