Két magyar filmért is izgulhatunk idén Cannes-ban
Írta:

Két magyar filmért is izgulhatunk idén Cannes-ban

Mundruczó Kornél új filmje bekerült a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába.

 

Lassan nincs olyan nemzetközi filmfesztivál, aminek ne lenne magyar alkotás is a részese. Azóta, hogy a Saul fia Oscart nyert, mintha elindult volna valami a magyar filmiparban: egyre-másra kapják a magyar alkotók az elismeréseket. A legújabb lehetőség a nyerésre a Cannes-i Filmfesztivál lesz. Mundruczó Kornél új filmje, a Jupiter holdja ugyanis bekerült a 70. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába, és így versenybe szállhat az Arany Pálmáért. Mundruczó ezzel ötödik alkalommal szerepel a világ talán legnívósabb filmfesztiváljának programjában.

A film témája most különösen aktuális. A Jupiter holdja egy olyan világban játszódik, ahol elveszítettük az erkölcsi kapaszkodókat, az alkotók pedig arra keresik a választ, hogy létezik-e közös hit, ami összeköthet még minket. Hogy mi adhat reményt a legnehezebb időkben? Magyar mozikba idén júniusban kerül a film, a Cannes-i filmfesztiválon május 17 és 28 között szoríthatunk a magyar alkotásért.

Ráadásul ezen kívül még egy magyar vonatkozású alkotásra büszkék lehetünk: Kristóf György Out című magyar koprodukcióban készült filmje az Un Certain Regard válogatásban lesz látható.

  • 917 2017. április 28 Belföld 2017. április 28.

    Facebook Comments