Magyar applikáció forradalmasítja a munkavállalást
Írta:

Magyar applikáció forradalmasítja a munkavállalást

A világ legjobb startupjai között egy magyar fejlesztésű HR-alkalmazás.

 

Magyarok által fejlesztett alkalmazás ért el hatalmas sikert a világ legnagyobb HR-rendezvényén – írja a szeretlekmagyarorszag.hu: a FLOW bekerült a világ 5 legjobb szakmai startupja közé. A szervezetfejlesztést, a megfelelő munkatárs kiválasztását és megtartását szolgáló alkalmazás teljesen új és egyedülálló szempontból közelíti meg a HR szakma legnagyobb kihívását.

A cég ügyvezető igazgatója, Bodonyi Dániel úgy foglalta össze a kiindulási problémát: azt látták, hogy sok vállalatnak jelent problémát, hogy megtalálja a szervezeti kultúrába illeszkedő embereket, és hogy meg is tartsa őket. A FLOW fejlesztői azt kezdték el kutatni, mitől függ, hogy beleillik-e valaki az adott vállalat kultúrájába. A FLOW a tudományos oldalról közelíti meg munkavállalást, és ami a leginnovatívabb talán ebben az egészben, hogy a csapat nyíltan kimondja: a munkavállalók motivációja olyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk.

A program két saját fejlesztésű tesztre épül. Az egyik teszt azt méri fel, hogy az adott munkavállalót mi motiválja,  hogy mi a fontos neki, a másik pedig azt, hogy ehhez képest hogy látja a jelenlegi munkahelyi környezetét. Ezekkel mérik fel, hogy az adott cégnél dolgozók mennyire motiváltak, mivel elégedetlenek, és hogy mi motiválná őket arra, hogy jobban dolgozzanak, és ne lépjenek ki. A tesztet két magyar pszichológus dolgozta ki, így tudományosan is teljesen megalapozott a módszer.

Még egy nagy különbség az eddigi HR-es tesztekkel szemben, hogy a FLOW nem anonim. Ijesztőnek és kockázatosnak tűnik, de a Bodonyi Dániel, a cég ügyvezető igazgatója azt mondja, az anonim mérésekkel olyan átlagértékeket kapunk, amiknek semmilyen valós jelentőségük nincsen. Azt meg tudjuk mondani, hogy egy átlagos munkavállaló milyen, de az anonim értékelés nem tárja fel a munkavállalók sokszínűségét és azt, hogy miben különböznek egymástól, így az adott kollégák megtartásában sem igazán segítség.

Azt az alkotók is elismerik, nem a magyar piac lebegett a szemük előtt, amikor létrehozták ezt az alkalmazást. Viszont azt is hozzátették: itthon is egyre több olyan szakma van, ahol a megfelelő jelölt kiválasztásában hatalmas kihívásokkal néznek szembe a HR-esek, és ahol lenne létjogosultsága a FLOW alkalmazásának. Mi a magunk részéről nagyon reméljük, hogy elterjed itthon is ez a teljesen egyénre szabott értékelő és motiváló rendszer!

  • 1030 2017. április 27 Belföld 2017. április 27.

    Facebook Comments