Magyar fagyik lehetnek a világ legjobbjai
Írta:

Magyar fagyik lehetnek a világ legjobbjai

Kóstolót sajnos nem tudunk adni a különleges magyar fagyikból, de elárulunk róluk pár részletet, illetve elmondjuk, hol kóstolhatod meg őket.

 

Sok mindenre büszkék lehetünk, ami magyar. Persze mindenki kiemelhet néhány dolgot, hogy szerinte mik a legklasszabb dolgok itthon, de egy biztos: immár két különleges fagylalt is gyarapíthatja büszkeségeink sorát.

 

A székesfehérvári/budapesti Damniczki Cukrászda málnafagylaltjáról és a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó „il mio cioccolato” nevű édes kreációjáról van szó – ez a két fagyi nyerte a Gelato World Tour magyarországi versenyét, így a júliusi európai döntőn ez a két édesség képviselheti Magyarországot. Ha ott is nyernek, továbbjutnak a szeptemberi világdöntőre, és akár a világ legjobbjai is lehetnek… persze, ne szaladjunk ennyire előre, de mi nem csodálnánk, ha legalább az egyik édesség világelső lenne, ugyanis elképesztően finomnak tűnnek!

fagyi_02

A málnafagyi több ízkombinációban is elkészült már, most a feketeteás verzióhoz bergamott, hozzá pedig mandularopogós és pisztáciaöntet társult. A Bringatanya csokis kreációjának pedig Sao Toméból származó kakaóból készült 70,5 százalékos étcsokoládé az alapja, amihez maracujagyümölcsöt tettek, a tetejére pedig karamellizált ostyalap és kakaóbabtöret került.

 

Te melyiket kóstolnád meg a bajnokesélyes magyar fagyik közül?

  • 1563 2017. április 26 Gasztronómia 2017. április 26.

    Facebook Comments