Kürtőskalács-cukrászda nyílt a Holnemvolt Várban
Írta:

Kürtőskalács-cukrászda nyílt a Holnemvolt Várban

Az Édes Mackó egy különleges cukrászda, melyben minden a kürtőskalács körül forog.

 

Madárlátta Kürtős, Kürtős Guba vagy egy kis tejbegríz kürtőskalács darabokkal? Az ország első kürtőskalács-cukrászdájában, amely az ország első állatkerti játszóparkjában nyílt meg, kicsik és nagyok is megtalálják kedvencüket.

 

Itt még az étlap is mesés, hiszen a gyerekek kedvéért a finomságok olyan különleges neveket kaptak, mint Medveálom nasi, Egyszervolt elemózsia, Maci a málnásban vagy Madárlátta desszert. Mindezekhez a gyerekek a finom és egészséges kézműves tejtermékek mellett (málnás tej, habos kakaó, joghurtok), többféle szörpöt és ízes limonádékat (mangós, málnás) ihatnak, míg az anyukáknak, apukáknak, nagyiknak a kávé különlegességek és a különböző frissítők adhatnak erőt a lurkók Hetedhét Palotában való kalandozásaikhoz.

edes_macko_2-640x426

„Természetesen mindig ötletelünk az újdonságokon, most a gyerekkori kedvenceim inspiráltak. Így készült el a Madárlátta Kürtős, mely egy madártej kürtőskalács darabokkal, a Kürtős Guba vanília sodóval, vagy a Kürtős Gríz -  tejbegríz kürtőskalács darabokkal, valamint egy Kürtős Zserbót is készítettünk. Nagyon szeretünk kísérletezgetni az ízekkel, a jeges kávét például egy különleges sós karamellás belga csokipraliné golyócskával szórjuk meg, míg a kávék mellé egy csokiba mártott Kürtős Patkót tálalunk, ami még szerencsét is hozhat a vendégeknek. Minden szerdán pedig keszítünk glutén- és tejmentes kürtőskalácsot is. Újdonság még a vendéghívó rendszerünk: amíg a kürtőskalács-desszertek elkészülnek, nyugodtan körbe lehet sétálni a Holnemvolt Várban, ugyanis adunk egy csipogót a látogatóknak, ami jelzi, ha kész a finomság, így nem kell sorbanállva várakozni” – mondja Bálint Gáspár, a cukrászda ötletgazdája.

 

A cukrászda látogatásának még az sem feltétele, hogy valaki belépőt váltson a Holnemvolt Várba, vagy az Állatkertbe: az Állatkerti körútra (Széchenyi fürdővel szemben) is nyitva van, így bárki megállhat egy finom málnás, epres, áfonyás vagy akár a klasszikus kürtőskalácsok mellett egy-egy Medveálom nasira.

 

Nyitvatartás: hétfő-csütörtök 9.30-18.00, péntek-szombat: 9.30-19.00

  • 1074 2018. augusztus 07 Belföld, Gasztronómia 2018. augusztus 07.

    Facebook Comments